Is het nodig om een nachtcrème te gebruiken?

Ik geef het eerlijk toe – ik smeer weinig nachtcrème – Ik vind het gewoon niet prettig.

Nachtcrèmes zijn meestal ‘vettiger’ als dagcrèmes en ik vind het zo zwaar aanvoelen als ik ga slapen, waarschijnlijk zit het gewoon tussen mijn 2 oren – maar ik ben dan niet bepaald op mijn gemak als ik ga slapen en ik ‘voel’ de nachtcrème zitten.

Ander voordeel van dit tussen-de-oren-geval is natuurlijk wel dat ik ook nooit met make-up op zal gaan slapen, ik reinig mijn huid altijd voor het slapen gaan!

Afgelopen week bracht ik weer mijn 6-wekelijks bezoekje aan mijn schoonheidsspecialiste. Zij zag dadelijk dat mijn huid droger was als anders en adviseerde me dan ook meteen om naast een goede dagverzorging ook een nachtcrème te smeren.

Een mooie huid krijg je door deze ook ‘s nachts goed te verzorgen. Want juist als het donker is, werkt de huid dubbel zo snel aan het herstel. Uit een onderzoek van de Universiteit van Zurich bleek dat de huid hetzelfde bioritme aanhoudt als de eigenaar.

Interessant om te lezen hieromtrent is het volgende artikel:

‘Hoe belangrijk is een nachtcrème?’

Kies een nachtcrème met voldoende collageen en glycine omdat deze je huid een hydratatie-boost geven!

Je kan je huid ook van binnenuit een boost geven door het innemen van een hoogwaardig aminozurencomplex.

De aminozuren Threonine en Glycine helpen bij de opbouw van collageen.

Collageen is het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in de menselijke huid en is dus verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van je huid.

Proline is een belangrijk bestanddeel van collageen en helpt dus bij de opbouw van onze huid. Proline gaat veroudering van het bindweefsel tegen.

Bij jonge mensen wordt er voldoende collageen aangemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Maar vanaf ons 25ste vermindert de productie van collageen, waardoor de huid sneller uitdroogt, er rimpels ontstaan en de huid slapper wordt.

Het is dus erg belangrijk om de productie van deze stof zo lang mogelijk op peil te houden.

Daarnaast heb je het aminozuur Serine. Dit is een aminozuur dat vaak wordt gebruikt in vochtinbrengende crèmes om de vochthuishouding in je huid in balans te houden.

Wil je meer weten over deze 4 aminozuren en de link naar een mooie huid?

Klik dan hier verder :-)

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy