Is je lipstick de verrassende oorzaak van je stemmingswisselingen?

Heb jij je ook al eens onnodig (en overdreven) kwaad gemaakt op je man of je kinderen, een drama gemaakt van een peulschil, … terwijl je vlak daarna al beschamend moest toegeven dat dat totaal niet gepast was?

En dan het besef van wat nu eigenlijk erger was… Je ’emotional breakdown’ of het schuldgevoel achteraf?

Wil je een geheim weten? Je kon er zelf niets aan doen, het was waarschijnlijk de schuld van je lipstick!

Say what? Juist, je lipstick!

Dan zit ik hier zorgvuldig alle etiketten van mijn voedingsmiddelen, softdrinks ed te lezen en ontleden… blijkt dat door mijn lipstick al dat eten en drinken met lood besmet wordt!

Want… lipstick smelt niet alleen langzaam op je lippen maar je eet het ook op. Elke keer wanneer je iets eet, drinkt of je lippen aflikt krijg je de ingrediënten van je lipgloss, lipstick of lippenbalsem binnen.

Nu zul je denken: ‘Dat is toch helemaal niet erg?’ Wat je niet verwacht is dat je meer binnen krijgt dan je denkt en zou willen als je het volgende leest:

Lippenstift is het meest verkochte cosmeticaproduct, ongeveer 87% van alle vrouwen gebruikt regelmatig een lippenstift.

Gemiddeld bezit iedere vrouw vier lippenstiften en één op de twee vrouwen gaat zonder lippenstift niet de deur uit. Vrouwen zijn zo verliefd op lipsticks dat ze gemiddeld 2,5 kg lipstick in hun leven eten!

lipstick-lead

Lood zorgt voor stressreacties en stemmingswisselingen, lood is een neurotoxine dat het leervermogen vermindert, hormonale schommelingen veroorzaakt en een verminderde vruchtbaarheid met zich meebrengt!

Een schande dat de cosmetica-industrie hiermee weg komt!

Vooral omdat, in tegenstelling tot de toxines van levensmiddelen (die grotendeels door de lever & nieren worden uitgefilterd) deze toxines geabsorbeerd worden door ons huidoppervlak en zo in onze bloedbaan terecht komen!

En dat is eigenlijk best eng, ons lichaam heeft een ingenieus reinigingssysteem, maar de cosmetica die via ons huidoppervlak in onze bloedbaan terecht komt omzeilt dit intern reinigingssysteem.

Waarom zit er eigenlijk lood in lipstick? Ik vond het antwoord op ncv-cosmetica:

Cosmeticafabrikanten voegen niet bewust lood toe aan lipsticks, dat mag namelijk niet van de wet. De aanwezigheid van sporen van lood is wettelijk wel toegestaan, mits het product veilig is voor gebruik- iets wat voor alle producten geldt.

Lood is een stof die van nature vrijwel overal voorkomt in onze omgeving. Dagelijks krijgen we lood binnen door onze voeding, ademhaling en via ons drinkwater. De sporen van lood kunnen in cosmetica terechtkomen tijdens productie via de verschillende grondstoffen. De eventueel aanwezige hoeveelheid hiervan wordt streng gecontroleerd door de fabrikant. Cosmeticafabrikanten doen er alles aan om de veiligheid van ingrediënten en producten te waarborgen.

Op Beautyjournaal vond ik een aantal nuttige antwoorden op de volgende vragen:

Hoe diep dringen ingrediënten uit cosmetica door in de huid? Hoe werkt dit mechanisme eigenlijk? En komt cosmetica in je bloedbaan terecht?

Klik hier om het artikel ‘Komt cosmetica in je bloedbaan terecht?’ te lezen.

We hoeven ons blijkbaar geen zorgen te maken over onze gezondheid als we de cosmeticabedrijven mogen geloven, maar enige voorzichtigheid is toch wel geboden.

Langs de andere kant kan je nu wel aan je man uitleggen:

‘Honey, it wasn’t me – it was my lipstick!’ 

Deel dit artikel met vriendinnen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest
Picture of Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

17 smoothies die de aanmaak van natuurlijk collageen boosten

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik