Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doe de gratis huidtest en ontvang meteen jouw persoonlijke HuidScore

Is skinimalisme iets voor jouw huid?

Skinimalisme is een zeer “basic” huidverzorging waarmee je jouw huid de kans geeft om zelf opnieuw te herstellen

Vind je ook niet dat er tegenwoordig wel iedere week een nieuwe “hype” in de skincare wereld opduikt, die we zouden moeten volgen?

Meestal worden deze gelanceerd door populaire influencers (ze moeten iets doen om onder de aandacht te blijven he..) en meestal zijn het ook zaken waarvan ik denk “mja….wat moeten we hier nu mee!?

Maar met deze nieuwe trend “skinimalisme” kan ik het 100% eens zijn.

Skinimalisme is een zeer “basic” huidverzorging waarmee je jouw huid de kans geeft om zelf opnieuw te herstellen. Het is het compleet tegenovergestelde van de skincare trends waarbij je soms wel 20 stappen moet doorlopen.

En volgens mij is dat een heel goede ontwikkeling voor onze huid.

Als je mijn nieuwsbrief al een tijdje leest, weet je dat ik voorstander ben van minder producten (maar wel producten van erg goede kwaliteit).

Dat is de reden waarom ik mijn “1-2-3-4 stappenplan voor een mooie huid” heb gelanceerd (klik hier voor meer informatie)

En nu met de skinimalisme trend, kan je zelfs nog een aantal producten weglaten… Je hebt er immers maar 3 producten voor nodig:

EN KLAAR!

Wil je alles uit de kast halen, scrub jouw huid dan 2 maal per week met een scrub met natuurlijke ingrediënten.

Ik heb het je al vaker gezegd: veel ingrediënten in huidverzorgingsproducten kunnen onze natuurlijke huidbarrière beschadigen, waardoor slechte bacteriën vrij spel krijg en je last krijgt van allerhande huidproblemen.

Nog steeds krijg ik ongeveer dagelijks emails van lezeressen met acné, rode vlekken of een droge huid.

Ik wijs hen altijd op het feit dat hun producten waarschijnlijk te agressieve stoffen bevatten, maar toch weigeren ze te investeren in huidverzorging van goede kwaliteit…

Tja, wat moet ik er dan nog op zeggen?

Wat wel goed is om te weten: onze huid heeft even tijd nodig om haar eigen microbioom weer op te bouwen. Geef niet op als jouw huid de eerste weken niet reageert zoals je wil.

Dit is volkomen normaal en je zal na enkele weken een duidelijk resultaat zien.

Wat denk je? Is skinimalisme iets voor jou?

Groetjes,
Amy

PS: naast het verzorgen van jouw huid aan de “buitenkant”, raad ik natuurlijk (zoals steeds) aan om zeker zoveel aandacht te schenken aan de “binnenkant”.

De aminozuren threonine, serine, proline en glycine zijn immers onmisbaar voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid.

Wil je er meer over leren, klik dan hier voor meer informatie

Deel dit artikel met vriendinnen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest
Picture of Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy