skip to Main Content

Jonger lijken door… te lachen :-)

Halt! Stop! Dure operaties zijn niet nodig. Het geheim om er jonger uit te zien is eenvoudig: trek een blij gezicht en lach!

Uit onderzoek blijkt dat een lach je gemiddeld twee jaar jonger laat lijken.

Aan tweeduizend mensen werd gevraagd om de leeftijd te schatten van twaalf vrouwen die ieder drie verschillende emoties uitbeeldden: blij, neutraal en verdrietig. De emotie met het grootste effect is de blije emotie: hierbij werden de vrouwen ruim twee jaar jonger geschat.

Een verdrietige uitdrukking telt dan weer een jaar bij de leeftijd op.

Psycholoog positieve psychologie, Miriam Akhtar, legt uit:

Er zijn doorgaans meerdere aanwijzingen waarmee we de leeftijd van een persoon kunnen schatten. Echter, als alleen maar het gezicht te zien is dan is de uitdrukking op het gelaat dus allesbepalend.

Er valt veel te zeggen voor een dagelijkse dosis lachen. Het feit dat het je helpt er jonger uit te zien, is slechts een van de voordelen. Mensen die veel lachen, ervaren een schat aan voordelen, van meer energie tot groter succes in het leven.

Tevens is het zo dat lachen stress vermindert, het ervoor zorgt dat het gelukshormoon endorfine vrijkomt en het lichaam zich ontspant zodat we er minder vermoeid uitzien.

Het regelmatig oefeningen doen met de gezichtsspieren, wat je met lachen doet, zorgt er ook voor dat de bloedcirculatie in het gezicht toeneemt. Dit kan bijdragen aan een jonger uiterlijk.

Een tijdje terug schreef ik al dit artikel over gezichtsoefeningen, misschien toch eens tijd om ze te doen ;-)

Rimpels? Daar lachen we dus vanaf nu om ;-)

Maar… Ook al helpt lachen om er jonger uit te zien, het voorkomt helaas niet helemaal dat we rimpels krijgen. Als je ouder wordt, daalt de hoeveelheid collageen in de huid.

Bij jonge mensen wordt er voldoende collageen aangemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Maar vanaf ons 25ste vermindert de natuurlijke productie van collageen, waardoor er overmatig rimpels ontstaan en de huid slapper wordt.

Het is dus erg belangrijk om de productie van deze stof zo lang mogelijk op peil te houden. En dat kan met een kwalitatief aminozurencomplex.

Wil je meer weten over anti-aging en het belang van aminozuren. Klik dan hier verder.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x