Kan wandelen ‘zitschade’ herstellen?

Lang stil zitten (zoals ik dat doe, dagelijks aan mijn laptop) wordt tegenwoordig ook wel het nieuwe roken genoemd!

Ai!

Ik weet natuurlijk al wel langer dan vandaag dat lang achter elkaar zitten extreem ongezond is.

Op kantoor hebben we een tijdje terug zelfs een staanbureau laten plaatsen, zodat we af en toe eens staand kunnen werken en onze onderrug wat ademruimte kunnen geven.

Want lang zitten is natuurlijk heel erg belastend voor onze onderrug.

Maar daarnaast kunnen we er ook ziek van worden en kàn het zelfs leiden tot vroegtijdiger overlijden!

Zittend werk onderbreek je daarom maar beter zo veel mogelijk, door bijvoorbeeld wat vaker naar het kopieer- of koffiezetapparaat te lopen, af en toe eens staand een babbeltje te gaan doen met je collega, ook wat vaker naar die collega een verdiep hoger gaan ipv een email te sturen, enz…

Ik merk aan mezelf ook, de ene dag gaan die kleine onderbrekingen prima en de andere dag zit ik 4u in dezelfde verkrampte houding artikels te schrijven, nieuwe dingen op te zoeken, nieuwsbrieven te schrijven, …


Banner Annemie groot


Hulp is onderweg! Onderzoekers hebben onlangs een praktischere manier gevonden om door te kunnen werken en toch gezond te blijven.

Uit een grote internationale studie naar de gevaren van zitgedrag blijkt namelijk dat mensen die acht uur per dag zitten én elke dag een uur ‘redelijk’ bewegen helemaal geen extra gezondheidsrisico meer lopen.

Ik hoor je al denken:

‘Pfff na mijn werk ook nog een uur naar de fitness, neen dank je!’

Volgens het onderzoek is het zelfs ok om gewoon een uurtje stevig (dus in een vlot tempo) te gaan wandelen. Dat kan ’s ochtends, tijdens de lunch of na het avondeten. Als je het maar een uur per dag doet.

Twee dagen geleed schreef ik ook al onderstaan artikel over wandelen, zeker herlezen!

‘De voordelen van een dagelijkse wandeling voor je lichaam’

Een wandeling op een snelheid van ongeveer 5,5 km/uur zou de schadelijke effecten van het zitten tenietdoen.

Het beste effect heb je als je dit een vol uur na elkaar doet. Maar voor veel mensen is dit ‘s morgens of tijdens de lunchpauze niet haalbaar. Dan kan 2x een half uur ook perfect het werk doen. Als je het maar doet.

En voor je zegt:

‘Ja maar Amy, ik heb daar ‘s avonds ook geen tijd voor…’

Zeg eens eerlijk, hoeveel uur per ‘avond’ kijk je nog tv?

Ik best lang als ik het eerlijk toegeef, dus vanaf nu toch maar wat minder tv en wat meer wandelen.

Ik heb me alvast voorgenomen om iedere avond een keer te voet naar onze bouwwerf te gaan, want ja hoor, de aannemer is gisteren eindelijk gestart met de graafwerken. Op deze manier heb ik toch al minstens een half uurtje gewandeld én kan ik de bouwwerken goed opvolgen.

Twee vliegen in één klap – als je het mij vraagt ;-)

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?