Ken je deze 4 tips voor meer energie al?

Soms heb je van die dagen dat je wat meer energie kan gebruiken… liefst zo snel mogelijk ;-)

En dan kan ik je helpen met onderstaande tips.

Wanneer ontbreekt het jou aan energie?

Het kan komen om dat je een nachtje slecht geslapen hebt. Het kan zelfs komen door het weer, of gewoon omdat je je dag niet hebt of omdat je al een tijdje te veel stress hebt.

Sommige tips helpen meteen, andere helpen meer op de lange termijn.

1. Licht én zon

Doe de gordijnen open, zet de ramen open en laat het licht binnen. Hoe feller het licht, hoe actiever je wordt. Zonlicht is natuurlijk het beste, maar ook kunstlicht helpt.

Zonlicht geeft je energie en maakt je gelukkig. Dit komt omdat je lichaam door de zon serotonine aanmaakt. Bij een tekort aan serotonine word je lusteloos en moe.

2. Bewegen maar

Hoewel de verleiding groot is om het niet te doen en het natuurlijk net datgene is waar je geen zin hebt als je je moe voelt, bewegen. Maar… het geeft wel energie.

Niet dat je van een wandeling of een uurtje fitness niet moe kan worden. Maar dat is lichamelijke moeheid, je krijgt er uiteindelijk wel extra energie door.

3. Drink (water)

Van te weinig vocht word je sloom en moe. Zorg dat je gedurende de hele dag voldoende drinkt. Ongeveer anderhalf tot twee liter.

Liefst water natuurlijk :-)

Daarnaast kan een kopje thee ook heel goed helpen tegen een energiedipje.

Ik heb met momenten ook (veel) moeite om deze hoeveelheden water te drinken, maar probeer er een gewoonte van te maken om als je opstaat meteen een glaasje water te drinken, of standaard bij iedere maaltijd.

Voor je gaat slapen drink je dan ook nog een glaasje en je bent al goed op weg.

4. Eet je wel goed?

Als je je langere tijd niet zo fit voelt, zorg dan dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Vitamine C, B en ijzer bijvoorbeeld. Daarnaast zijn vezels ook een belangrijke energiebron.

Het beste is om deze via een gezonde en gevarieerde voeding binnen te krijgen. Als je denkt dat dat niet lukt, dan kun je een supplement overwegen.

Neem daarom bij vermoeidheid eens je eetpatroon onder de loep.

Zorg ervoor dat je voldoende groente en fruit binnenkrijgt. Mijn favoriet fruit, blauwe bessen, leveren veel energie.

Nog een tip is om vaker gezonde, kleine porties te eten. Na een uitgebreide, zware maaltijd kan je je sloom en zonder energie voelen.

Ok, ik weet het, ik geef mijn goede raad weg en vaak kom ik zelf niet aan mijn dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit.

Waar ik dan wél extra aandacht aan besteed, is het drinken van mijn dagelijks glaasje Greens Power.

Het is een 100% natuurlijke ‘mix’ van 12 superfoods (waaronder groene thee, gerstegras, chlorella, spirulina, anti-oxidanten uit rode wijn, ginseng, acerola,..) die een bom aan vitaminen, mineralen, vezels, enzymen, probiotica en sporenelementen bevat.

Een glaasje Greens Power geeft natuurlijke energie en stimuleert de interne reiniging van ons lichaam.

Als je interesse hebt om Greens Power in huis te halen, kan dat via deze link.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?