shop

account

zoeken

3 natuurlijke middeltjes voor sterkere nagels

Wist je dat er een aantal natuurlijke (huis) middeltjes bestaan voor sterkere nagels?

Natuurlijk zijn er tal van cosmetische producten op de markt die er snel voor zorgen dat je sterkere nagels hebt, maar die ingrediënten gebruik ik liever niet op mijn nagels. Soms is het gewoon beter om gebruik te maken van alternatieve behandelingen die ervoor zorgen dat je nagels minder snel breken of die broosheid voorkomen.

Het duurt dan soms wel iets langer voor je resultaat ziet, maar het is zoveel beter voor je lichaam én het resultaat blijft ook vaak langer mooi.

Natuurlijk is een manicure geen overbodige luxe en laat deze jouw nagels er mooi uitzien, het is zeker zo belangrijk om ze te hydrateren, te voeden en andere maatregelen te nemen.

In deze blogpost wil ik graag 3 interessante en natuurlijke middeltjes met je delen, waarmee je ervoor kan zorgen dat je nagels er gezond uitzien.

1. Kokosolie en citroensap voor sterkere nagels

Kokosolie is rijk aan vetzuren, aminozuren en antioxidanten die zwakke en broze nagels versterken. Daarnaast kunt je dit combineren met citroensap om infecties te voorkomen en gele vlekken te verminderen.

Wat heb je nodig?

  • 50 gram kokosolie (kokosolie heeft altijd een vaste vorm)
  • Het sap van een halve citroen

Hoe maak je het?

Verwarm allereerst de kokosolie tot deze vloeibaar is, deze smelt eigenlijk al gewoon bij lichaamstemperatuur. Wil je het toch verwarmen, doe dit dan altijd au bain marie. Voeg daarna het citroensap toe en meng het goed met de kokosolie.

Hoe gebruik je het?

Giet het mengsel in een een klein kommetje en laat je nagels gedurende 10 à 15 minuten weken in het nagelbadje. Dit mag je 1x per dag doen.

2. Amandelolie en vitamine E olie voor gezonde nagels

De combinatie van deze 2 toppers onder de oliën is ideaal voor als je nagels broos zijn vanwege een gebrek aan hydratatie. Dit mengsel wordt heel gemakkelijk door de nagelriemen opgenomen en helpt bij het herstel/vernieuwing.

Wat heb je nodig?

  • 50 ml amandelolie
  • 1 vitamine E-capsule of 6 à 7 druppeltjes vitamine E olie

Hoe maak je het?

Heel simpel, je mengt gewoon beide ingrediënten goed.

Hoe gebruik je het?

Giet het mengsel in een klein kommetje en dompel je nagels ongeveer 10 à 15 minuten onder. Indien je niet graag zolang met je handen in een kommetje zit kan je dit mengsel ook met een borsteltje (zo eentje van je nagellak) aanbrengen op je nagels en zo laten inwerken.

Deze behandeling mag je ook dagelijks herhalen.

3. Grof zeezout en tarwekiemolie voor sterkere nagels die minder scheuren

Dit is een middeltje voor als je nét dat beetje extra over hebt voor mooie en gezonde nagels. Voor veel vrouwen is het geen onderdeel van hun schoonheidsroutine (en ik vond het in het begin ook heel vreemd om te doen), maar toch is het exfoliëren van je nagels van groot belang voor de gezondheid ervan.

Deeltjes hopen zich namelijk op aan het oppervlak, dat daardoor langzaam verslechtert.

Grof zeezout heeft een bepaalde textuur en voedingsstoffen, waardoor het een perfecte toevoeging aan dit recept voor sterkere nagels vormt. Door het zeezout toe te voegen worden dode cellen direct aangepakt, worden je nagelriemen zachter én krijgen je nagels een mooie, natuurlijke glans.

Wat heb je nodig?

  • 25 gram grof zeezout
  • 35 ml tarwekiemolie

Hoe maak je het?

Dit is ook weer heel eenvoudig, want je mengt het grof zeezout gewoon met de tarwekiemolie tot er een soort pasta ontstaat.

Hoe gebruik je het?

Masseer het mengsel gedurende een paar minuutjes over je nagels. Daarna laat je het nog ongeveer 10 minuutjes inwerken. Ten slotte spoel je het af met lauwwarm water. Dit mag je ongeveer 2x per week doen.

Naast deze 3 natuurlijke middeltjes voor sterkere nagels is het ook belangrijk om te weten dat er 3 oorzaken zijn waardoor je nagels broos en zwak worden:

Ten eerste door ‘externe factoren’ zoals water (en vaak nog in combinatie met schoonmaakmiddelen). Draag dus altijd handschoenen als je afwast of schoonmaakt.

In het begin is het vervelend of ongemakkelijk maar eens je het juiste paar gevonden hebt, went het wel.

Echt ;-)

Een tweede oorzaak is dat je misschien nagellakremover gebruikt waar aceton in zit. Dit droogt zowel de nagels als de nagelriemen heel erg uit. Best niet gebruiken dus.

Op de flesjes staat duidelijk vermeld of er wel of geen aceton in verwerkt is, dus lees altijd even het etiket.

Ten derde kan een tekort aan bepaalde voedingsstoffen er voor zorgen dat jouw nagels broos en breekbaar worden. Je weet vast wel dat vitaminen en mineralen zoals ijzer, zink, calcium, vitamine A en vitamine B belangrijk zijn voor mooie nagels.

Maar waar bijna niemand belang aan hecht zijn de aminozuren theorine, serine, proline, glycine en methionine.

Ons hele lichaam wordt opgebouwd uit 20 aminozuren en deze 5 hierboven zijn belangrijk voor de productie van onze nagels.

Als je sterkere nagels wil, doe je er daarom goed aan om jouw voorraad aminozuren aan te vullen. Zelf neem ik trouw iedere ochtend mijn 6 tabletjes Beauty Essentials in. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat ALLE 20 aminozuren levert.

Aminozuren zijn niet alleen belangrijk voor sterke nagels, maar ook (onder andere) voor de productie van collageen (dat nodig is voor een stevige, elastische huid), sterke haarwortels, een snelle vetverbranding en een goede nachtrust.

Als je Beauty Essentials in huis wil halen, klik dan hier voor meer informatie. Wil je liever eerst wat reacties lezen van lezeressen die het al gebruiken, die vind je hier terug: https://www.mooiverouderen.com/klantenervaringen/

Probeer deze natuurlijke middeltjes voor sterkere nagels eens en laat me na een tijdje horen wat ze voor jouw nagels doen?

Groetjes,

Amy x

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag