Ken jij deze 3 natuurlijke middeltjes tegen haaruitval al?

Uit de vele emails die jullie me sturen (bedankt daarvoor!) blijkt dat haaruitval één van de meest voorkomende problemen is bij vrouwen.

Daarnaast merk ik uit jullie emails ook dat meer en meer vrouwen ‘iets natuurlijks’ willen om dit probleem op te lossen.

Dat gaat :-)

Vandaag deel ik 3 natuurlijke middeltjes met je om haaruitval te verminderen/beperken.

1. Uiensap

Niet iets dat je dadelijk zou proberen? Denk toch maar eens 2x na…

Uiensap bevat een grote hoeveelheid zwavel en helpt daardoor om de bloedcirculatie naar de follikels te verbeteren, deze opnieuw op te bouwen en elke vorm van ontsteking te verminderen.

Uiensap bevat ook antibacteriële eigenschappen die tegen bepaalde hoofdhuidinfecties die haarverlies veroorzaken vechten.

Hoe gebruik je het?

Heel gemakkelijk, je raspt een ui en perst het sap eruit. Breng dit sap rechtstreeks aan op de hoofdhuid. Laat het daarna een half uurtje intrekken.

Wees gerust, daarna mag je je haren gewoon uitwassen met shampoo om onaangename geurtjes te verwijderen ;-)

Een andere optie is het mixen van drie eetlepels uiensap met twee eetlepels Aloë Vera Gel. Breng dit mengsel aan op je hoofdhuid en laat het een half uurtje intrekken alvorens je haar uit te spoelen.

2. Bieten

Ik koop ze bijna nooit, maar zou het zeker vaker moeten doen, want bieten zijn niet alleen goed voor je lichaam, ze zijn dat ook voor je haar!

Bietensap stimuleert een gezonde haargroei en vertraagt haarverlies. Bieten bevatten koolhydraten, proteïnen, kalium, fosfor, calcium en vitamine B en C.

Al deze bestanddelen zijn onmisbaar voor gezond en sterk haar.

Hoe gebruik je het?

Begin allereerst met voldoende bietensap aan je voedingspatroon toe te voegen. Je kan bietensap ook combineren met andere sappen om de smaak wat te camoufleren.

Ideaal als je aan het slowjuicen gaat of vaak smoothies maakt.

Voor je haar kan je de bieten best koken, ze daarna pureren en mixen met een beetje henna.

Wanneer het een gladde pasta vormt, breng je deze aan op je hoofdhuid en laat je het zo’n twintig minuten intrekken. Daarna mag je je haar weer gewoon wassen.

Let wel op! Bietensap ‘kan’ de kleur van je haar een beetje veranderen. Maar… dit is niet noodzakelijk negatief, bietensap is een uiterst goed natuurlijk middeltje om je grijze haren te camoufleren.

3. Etherische oliën

Ik ben het laatste jaar énorm fan geworden van etherische oliën.

Ik gebruik ze overal, in haarmaskers, dagcrèmes, maar ook in het huishouden, een paar druppeltjes in mijn luchtbevochtiger, usb-diffuser, zelfs in mijn stofzuiger en strijkijzer ;-)

Je kan je hoofdhuid en haar masseren met bepaalde etherische oliën om haaruitval te verhelpen. De oliën verbeteren namelijk de bloedtoevoer naar de haarzakjes en versterken de haarwortels.

Basisoliën die je voor dit doeleinde kan gebruiken zijn onder andere kokosolie, amandelolie en olijfolie. Je kan deze dan met een geurtje naar keuze aanvullen (lavendel, munt, …)

Hoe gebruik je het?

De beste manier is om een combinatie te bereiden van rozemarijnolie met een van de bovengenoemde oliën. Rozemarijnolie versnelt namelijk het hele proces en heeft een wonderbaarlijk effect op je haar.

Breng de olie aan op je hoofdhuid en masseer deze zachtjes. Gebruik daarbij slechts een klein beetje druk met je vingers.

Let wel op: NIET met je nagels maar wel met de vingertoppen.

Wanneer je deze behandeling één of twee keer per week toepast, zal je de beste resultaten krijgen.

Tot slot…

Er wordt geschat dat een volledig gezonde schedel op elk moment ongeveer 100.000 haren heeft en elke dag ongeveer 50 tot 100 haren verliest.

Heb je vaker last van meer haaruitval en gedurende langere periodes?

Dan heeft jouw lichaam waarschijnlijk een tekort aan aminozuren opgelopen. Door een tekort aan aminozuren worden je haarfollikels erg zwak en dat lijdt tot haaruitval.

Wat zijn aminozuren?

En hoe kan je ze 100% natuurlijk weer terug aanvullen?

Door het innemen van een kwaliteitsvol voedingssupplement zoals Beauty Essentials.

Het is 100% natuurlijk (lichaamseigen zelfs, zodat je geen ‘vreemde’ stoffen in jouw lichaam brengt) en levert geen enkele bijwerking op. Het ‘enige’ dat dit product doet, is jouw tekorten weer aanvullen.

Het gebruik is simpel: je neemt ‘s morgens 4 tot 6 capsules met een groot glas water en laat het product dan rustig zijn werk doen.

Maar alhoewel het een goed product is, is het geen wonderproduct. Het heeft (afhankelijk van hoe groot jouw tekorten momenteel zijn) een paar weken tot enkele maanden nodig om diep vanbinnen veranderingen door te voeren.

De meeste vrouwen merken de eerste weken….helemaal niets! :-)

Dan mailen ze me en zijn ze teleurgesteld. Sommigen voelden zich zelfs ‘beetgenomen’…

Enkele weken later mailen ze me dan dat hun nagels precies sneller groeien. En dat ze veel sterker zijn dan vroeger.

En een paar weken later brengen ze een bezoekje aan de kapper en deze merkt meteen dat hun haar veel voller en sterker is…

Je kan op een week tijd geen onderliggende oorzaken aanpakken. Dat heeft tijd nodig.

Het enige dat ik je kan zeggen, is wat het product voor jou kan doen en dat je even geduld moet hebben. Pas na 2 maanden gebruik kan je een realistisch oordeel vellen.

Vroeger gaf ik een klein fortuin per maand uit aan allerlei producten maar nooit heb ik de resultaten gehad die Beauty Essentials geeft.

Ik raad je aan om Beauty Essentials in huis te halen en het 2 maanden de kans te geven om diep in jouw cellen veranderingen door te voeren. Mail me daarna wat dit product voor jou gedaan heeft.

Klik hier als je interesse hebt in dit product.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?