skip to Main Content

Knoflook, een superfood voor onze gezondheid

Je hebt vast al wel vaker gehoord dat knoflook een echte SUPERFOOD is, maar gebruik je het dagelijks in jouw keuken?

Nee? Dan raad ik je aan om dit echt te gaan doen want knoflook doet wonderen voor onze gezondheid.

Waarom moeten we meer knoflook eten?

Knoflook bevat allicine, een natuurlijk antibioticum dat knoflook zijn typische geur geeft. Het is zeer efficiënt tegen verschillende bacteriën, virussen en schimmels en daardoor een echt superfood.

Het geheim om zoveel mogelijk allicine vrij te laten komen, is de knoflook fijn te snijden of te pletten en het dan even te laten rusten voor je het gebruikt.

De voordelen van knoflook voor onze gezondheid

Helpt tegen ontstekingen en ondersteunt de bloedsomloop wanneer je het rauw eet. Het werkt antibacterieel, antivirus en schimmelwerend, het is goed voor ons hart en bloedvaten, helpt tegen acné door de grote hoeveelheden allicine, het stimuleert haargroei, is goed voor sterke beenderen en werkt als natuurlijk antibiotica.

Hoe kan je knoflook eten?

1. Rauw: rasp of snij een teentje fijn, meng het met een beetje olijfolie en laat het 5 minuutjes staan. Lepel het dan naar binnen (slik het meteen door zonder te knabbelen, dan zal je geen last hebben van een lookgeur)

2. Kook er mee: gebruik knoflook in jouw gerechten (van spaghettisaus tot chili con carne, soepen, vleesbereidingen, wokschotels of knoflooksoep (3 hele bollen knoflook, kan niet slecht zijn ;-)

3. Fermenteer het: doe teentjes knoflook in een glazen potje en giet er rauwe honing over tot de knoflook onder staat. Doe het deksel op het potje maar draai het niet super-supervast. Zet het potje in jouw donkere berging en draai het potje iedere 3 dagen om. Voor het beste resultaat laat je de look een maand fermenteren en je kan het zo uit het potje eten.

4. Gepofte look: snij een hele bol middendoor en wrijf olijfolie op de zijde die je doorgesneden hebt. Wikkel de halve bollen in aluminiumfolie en zet in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 minuten. Laat afkoelen en je kan de teentjes zo eten.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie


GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend