skip to Main Content

Kom je aan tijdens de menopauze?

De overgang of de menopauze: helaas moeten we er vroeg of laat allemaal aan geloven.

De meest voorkomende vraag die ik hierover krijg gaat over het aankomen in gewicht.

Is het nu een feit of een fabel dat vrouwen gemiddeld 2kg bijkomen tijdens de menopauze?

Helaas… het is een feit.

In de overgang daalt het niveau van het vrouwelijke hormoon oestrogeen.

De eierstokken verliezen geleidelijk hun functie en uiteindelijk houdt de aanmaak helemaal op. Je lichaam gaat dan andere manieren zoeken om ten minste 20% van het oestrogeen te behouden.

Er wordt dan een andere bron aangeboord: testosteron. Ook vrouwen produceren dit mannelijk hormoon, maar wel in mindere mate. Via het buikvet kan testosteron worden omgezet in oestrogeen.

Om dit proces in gang te zetten, gaat het lichaam zorgen voor meer spek op buik en taille. Hierdoor kom je gemiddeld 2 kg aan.

Door deze hormoonveranderingen kunnen ook nog verschillende andere klachten ontstaan.

Afhankelijk van hoe laag je oestrogeenspiegel is geworden, kan dit mild of ernstig zijn.

In een artikel op Margriet.nl vond ik maar liefst 15 (vervelende) gevolgen van oestrogeentekort.

Klik hier om dit artikel te lezen.

Wist je dat je door het innemen van aminozuren al minstens 6 van deze klachten kan verhelpen/verminderen. Niet moeilijk als je weet dat aminozuren de bouwstenen van ons lichaam zijn…

Meer info over aminozuren en hoe het innemen ervan je kan helpen tijdens de menopauze? Klik hier verder.

 

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x