Welk kapsel kies jij tijdens de feestdagen?

Tijdens de feestdagen willen we er allemaal op en top uitzien: een mooie jurk of ensemble, perfecte maquillage én tot slot een beeldig en flatterend kapsel.

Meestal moet je maanden op voorhand je kapster al bellen voor een afspraak als je nét op 24 of 31 december je haar mooi wil laten doen.

Ik ga meestal een paar dagen voor Kerst/Nieuwjaar en probeer de dag zelf mijn kapsel in orde te krijgen.

Lekker relaxed thuis, zonder stress – zowel je kapster (die alles op tijd klaar wil hebben) als jij – die met haar hoofd figuurlijk bij de menu en de voorbereidende taken zit!

Mijn kapsel lukt niet altijd even goed als bij de kapper, maar met volgende tips in het achterhoofd ben ik toch iets zekerder – en jij misschien ook.

Want als wij vrouwen geen plekje meer vast krijgen bij de kapster zien we het fantastische beeld dat we in gedachten van onszelf hadden gevormd, in rook opgaan.

Een klassiek kopje

Heb je steil of licht krullend haar, dan kun je je kapsel meer volume geven met krulspelden.

Was je haar en droog het. Neem dan een tiental grote krulspelden. Draai lok voor lok om de krulspelden. Het is het gemakkelijkst als je met de lokken rond je gezicht begint. Zet de krulspelden vast met de bijbehorende pinnen. Gebruik je zelfklevende krulspelden maar glijden ze toch uit, zet ze dan vast met schuifspeldjes.

Spray op elke lok, voordat je deze om de krulspeld draait, een beetje lak. Laat de krulspelden ongeveer 15 tot 30 minuten zitten (gebruik deze tijd om je make-up te doen). Om te voorkomen dat de krulspelden uitglijden kun je een netje om je haar doen.

banner-1-maand-energie-haarverlies-nagels

Na 30 minuten haal je de krulspelden uit. Je haar is volumineus en ziet er glanzend uit. Spray er nog wat gloss over als je wat extra glans wilt toevoegen.

Een romantisch kapseltje

Heb je lang haar, halflang lang haar of haar tot op de kaaklijn, dan kun je je een romantisch kapseltje aanmeten.

Je hebt enkel een krultang nodig. Zorg er wel voor dat de tang goed heet is. Draai dan lok voor lok om de tang en wacht ongeveer 1 minuut. Open de tang dan en laat deze voorzichtig naar beneden glijden.

Het resultaat? Een prachtige pijpenkrul. Borstel de krullen niet, maar fixeer ze met wat lak.

Heel vrouwelijk met een balletknot

Een knot zorgt direct voor een vrouwelijk en elegante look. Borstel je haar goed door en maak een zijscheiding. Kam je haar dan naar achteren en maak een lage paardenstaart.

Trek het haar niet helemaal weg uit je gezicht maar zorg ervoor dat de lange lok die je van de zijscheiding naar achteren brengt een deel van je voorhoofd bedekt.

Draai de staart dan rond totdat je een knotje hebt. Zet deze vast met speldjes. Laat alleen de uiterste punten eruit steken voor een extra modern tintje.

Een korte coupe kan niet feestelijk?

Toch wel :-)

Aangezien ik zelf kort haar heb, vind ik het ook belangrijk om hier een tip over te geven.

Mijn absolute feest tip voor vrouwen met kort haar is de Pink Pewter (zie foto bovenaan het artikel)! Een leuk hebbeding dat ik via mijn kapster heb leren kennen!

Inmiddels is Pink Pewter een bekend merk geworden en staat het steeds meer bekend als een modern modeproduct, waardoor het veel vrouwen en meisjes aanspreekt die er fashionable uit willen zien.

Pink Pewter biedt prachtige, exclusieve accessoires aan die niet alleen mooi en vernieuwend zijn, maar ook bij verschillende looks passen, waarmee je in een hand-omdraai je outfit kunt accentueren of een compleet andere look creëren!

Zie hieronder hoe je ’em kan gebruiken:

Ook voor lang haar vind je allerlei How To Pink Pewter video’s:

Deze look van mijn huwelijk 4 jaar geleden vind ik ook wel heel mooi voor tijdens de feestdagen. Links draai je je haar met 2 lokken een beetje op en steek je het vast met een klein speldje. Rechts ‘toupeer’ je je haar wat en zat je het mooi vast in een golf.

Schermafbeelding 2015-12-11 om 11.22.47

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy