skip to Main Content

Last van artrose? Pas je voeding aan!

Artrose is een degeneratieve gewrichtsaandoening (of achteruitgang) en een van de meest voorkomende gewrichtsaandoeningen van het kraakbeen.

Het kraakbeen in onze gewrichten doet om het eenvoudig te zeggen dienst als een schokdemper tussen de botten.

Bij artrosepatiënten slijt dit kraakbeen weg en kan dan schokken en belastingen nog maar slecht of helemaal niet meer opvangen. Bovendien kunnen zwevende en losse stukjes kraakbeen in het gewricht ontstekingen veroorzaken.

De ziekte komt vaker voor naarmate men ouder wordt. De chronische ontsteking zorgt uiteindelijk voor een verminderde weerstand van het kraakbeenweefsel dat beetje bij beetje beschadigd wordt en zelfs tot volledig verlies van de kraakbeenlaag kan leiden.

De intensiteit van de pijn kan nogal verschillen en is niet altijd evenredig met het stadium van artrose.

Een tijdje geleden (35 jaar) had ik constant last van een slapende arm, bij elke lichte beweging ging er een scheut door mijn arm en voelde deze heel dof aan. Allerlei onderzoeken laten doen – ik vreesde zelfs al voor het carpal tunnel syndroom omdat mijn mama daar pas aan geopereerd was.

Uiteindelijk bleek er helemaal niets mis met mijn arm (?!) en zijn er verdere onderzoeken gedaan. Resultaat – artrose tussen 3 nekwervels, waardoor die een bepaalde blokkade naar mijn arm toe veroorzaakten. Niets aan te doen dus.

Maar… sinds kort heb ik er wel minder last (pijn) van.

Enerzijds door mijn voeding aan te passen…

Ik las in een artikel op fiftytoo.be dat je artrose voor een stuk kan helpen bestrijden door je voeding aan te passen.

Ook weten hoe je dit juist kan doen? Klik dan hier verder naar het artikel.

Anderzijds…

Wat je ook kan doen is je lichaam van binnenuit ondersteunen met kwalitatieve aminozuren. Dit zijn de bouwstenen van het menselijk lichaam.

Jouw lichaam kan pas sterk worden én blijven als het voldoende van deze bouwstenen heeft.

Je weet waarschijnlijk al dat collageen het hoofdbestanddeel is van het bindweefsel in de menselijke huid en dus verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van je huid.

Maar wist je dat ook jouw botten, pezen, tanden en kraakbeen voor het grootste deel zijn opgebouwd uit collageen?

Het is dus erg belangrijk om de productie van deze stof zo lang mogelijk op peil te houden.

Klik hier om te ontdekken hoe je dit met aminozuren snel en veilig kan doen.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken

GEEF ME 5 DAGEN... EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er snel egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een "Stappenplan voor een mooie huid" gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

x

Send this to friend