‘Lelijke’ blogster geeft pesters lik op stuk

Gisteren kwam ik onderstaand filmpje tegen. Het gaat over de Engelse beauty blogster Em Ford.

Ze kan zichzelf ‘vermommen’ als de beste. Ze had zich gespecialiseerd in zichzelf mooi opmaken, terwijl ze eigenlijk heel veel last had van acne.

Drie maanden geleden besloot ze dat het welletjes was geweest en durfde ze voor het eerst haar ware gelaat tonen, maar ze kreeg heel wat vernederende reacties te verduren. Sommigen noemden haar ronduit lelijk en walgelijk, maar daar liet ze het niet bij.

Em Ford heeft het wel gehad met wat ze zelf hardnekkige pesterijen noemt. Meer dan 100.000 reacties kreeg ze op de foto’s waarop ze voor het eerst haar huid laat zien zoals die is zonder make-up. Velen noemden haar lelijk, maar de blogster bijt nu van zich af in een filmpje.

Het filmpje heeft mij enorm aangegrepen en ik ben erg geschrokken. Het laat zien hoe oppervlakkig sommige mensen zijn.

Em schrijft het volgende op haar blog ‘My Pale Skin’:

De voorbije maanden kreeg ik ook duizenden berichten van mensen van over de hele wereld die last hebben of ooit hadden van acne, of met onzekerheden of een gebrek aan zelfvertrouwen kampen. Ik wou een filmpje maken dat aantoonde hoe social media onrealistische standaarden aan vrouwen en mannen oplegt. We zijn het zo gewoon om valse beelden van perfectie te zien en we vergelijken onszelf zodanig vaak met onrealistische schoonheidsidealen dat we het belangrijkste uit het oog verloren zijn: je BENT mooi.

En gelijk heeft ze!

my pale skin blog foto 3

my pale skin blog foto 1

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?