Lymfedrainage voor een strakkere huid én een boost voor je immuunsysteem

Lymfedrainage kan helpen om overtollig vocht kwijt te raken, wat jouw huid instant een strakker effect geeft. Daarnaast help je jouw immuunsysteem door toxines af te voeren.

Lymfedrainage was vroeger voornamelijk gekend in de medische wereld en enkel toegepast door kinesisten. Maar tegenwoordig heeft lymfedrainage al meermaals haar nut bewezen in de beauty wereld.

Want het helpt niet alleen tegen cellulite, wallen en een dubbele kin, het werkt ook nog eens ontstekingsremmend, ontstressend én verjongend.

Wat is lymfedrainage?

Om dat goed te kunnen begrijpen is het belangrijk dat ik je eerst even uitleg wat ons ‘lymfesysteem’ juist is.

We kunnen het een beetje beschouwen als de snelweg van ons lichaam, waar continu “vrachtwagentjes” gevuld met afvalstoffen heen en weer rijden.

Het is een onderdeel van ons ingewikkelde immuunsysteem en bevat een heel groot netwerk van weefsels, vaten en organen die samenwerken om het lymfevocht te verplaatsen.

Lymfevocht kan allerlei infecties, bacteriën en toxines bevatten die we zo snel mogelijk uit ons lichaam willen.

Onze lymfevaten zijn op sommige plaatsen onderbroken door lymfeklieren die functioneren als een soort zuiveringsstation. De klier controleert de lymfevloeistof op schadelijke stoffen en zal die zo nodig neutraliseren en afvoeren.

Meestal is ons lichaam er erg goed in om dit klusje zelf te klaren, maar soms stroomt het niet meer zo vlot. Vergelijk het met een file op de autosnelweg…

Met behulp van een zachte massage (dit is de lymfedrainage) kan je ervoor zorgen dat de lymfevaten hun ‘kleppen’ openen om het vocht weer door te laten.

De langzame, pompende bewegingen die het natuurlijke tempo van de samentrekking van de vaten volgen, stimuleren daarnaast de iets grotere lymfevaten voor een extra aanzuigend effect op het vocht.

De esthetische voordelen van lymfedrainage

Door de massage op deze manier toe te passen kan je overtollig vocht kwijt raken, wat een instant strakker effect geeft. Dit komt vooral omdat de schadelijke stoffen en toxines in je lichaam weer goed kunnen verwijderd worden.

Daarnaast ga je door die toxines af te voeren je immuunsysteem boosten waardoor je je vanzelf beter voelt.

Doordat de afvalstoffen weer beter afvloeien, kunnen ook aandoeningen zoals acne verbeteren. De bacterie die soms aanwezig is bij die ontstekingen wordt sneller naar de dichtstbijzijnde lymfeknoop gebracht, waardoor die een betere afweer zal bieden.

Naast bacteriën bevat het lymfevocht nog een hele hoop andere rommel dat niet in ons lichaam thuis hoort.

Ons lichaam kan niet alles wat we eten verwerken: onze voeding bevat tal van bewaarmiddelen, kleurstoffen en andere ingrediënten die eigenlijk onbruikbaar zijn voor het lichaam.

In principe zouden de lymfebanen deze moeten elimineren maar als het lymfesysteem overbelast is of niet functioneert zoals het hoort, dan blijven deze schadelijke stoffen achter in ons lichaam.

Ik heb het al vaker gezegd: wat je van buiten uitstraalt begint bij hoe je je lichaam van binnen verzorgt.

Lymfedrainage kan zorgen voor een mooiere huid, minder vochtophopingen en minder ontstekingen, … en het is ook nog eens heel ontstressend!

Extra tip! Geen zin in een intensieve massage? Jouw dag dagelijks starten met een glaasje Greens Power helpt jouw lichaam afvalstoffen afvoeren en levert ook nog eens een bom aan vitaminen en mineralen.

1 schepje levert immers dezelfde voedingsstoffen dan 5 tot 6 porties groenten en fruit.

Als je het nog niet gebruikt, bekijk dan even rustig of het iets voor jou is: https://www.mooiverouderen.com/greens/

Groetjes,
Amy

 

De meeste vrouwen smeren crèmes, serums en lotions maar beseffen niet dat een strakke, stralende huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest

17 heerlijke smoothies die de aanmaak van collageen boosten

(+ meer energie en een slankere lijn)

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik