shop

account

zoeken

Maak zelf ontsmettende handgel

Ik hoef het je niet meer vertellen: handhygiëne is tijdens deze corona-crisis énorm belangrijk.

Tijdens een epidemie zijn onze handen onze grootste vijanden. We betasten onze neus, ogen en mond gemiddeld 15 tot 20 keer per uur. Was je handen dus zeker méér dan gewoonlijk.

Je wast of desinfecteert je handen het best met een handgel na het toiletbezoek, voor het eten en als je thuiskomt van buiten.

Door het coronavirus is er een ware stormloop op ontsmettende handgels. Veel apotheken, warenhuizen én webshops zitten al zonder voorraad. En wanneer deze terug in stock zullen komen is nog maar de vraag.

Kan je er al vinden, dan staan er vaak woekerprijzen bij vermeld… Dus ik vroeg me af of je zo’n desinfecterende handgel ook zelf kon maken thuis? Is dat een goed idee of niet?

Akkoord, je kan het maken van een handgel best overlaten aan een professional, aan mensen met kennis. Waarom is dat?

  • Gebruik je een te lage concentratie, dan desinfecteer je niets, maar denk je wél goed bezig te zijn.
  • Bij een te hoge concentratie kan je huid flink gaan afzien en irriteren.
  • Ook de plek waar je de handgel maakt zoals de keuken of badkamer is waarschijnlijk niet hygiënisch genoeg om een desinfectiemiddel te produceren dat voldoet aan alle voorschriften.

Een zelfgemaakte handgel kan geen kwaad, maar het nut ervan is niet 100% bewezen.

Wil je het toch zelf proberen tot je bestelling bij de apotheek of webshop door kan gaan?

Dit heb je nodig:

  • 1/2 eetlepel plantaardige olie
  • 50 ml Aloë Vera
  • 10 druppels etherische citroenolie (stimuleert het natuurlijke afweersysteem)
  • 10 druppels etherische lavendelolie (werkt ontsmettend en rustgevend)
  • 10 druppels etherische tea tree olie (antibacterieel, schimmelwerend en ontstekingsremmend)
  • 5 ml alcohol van minstens 70 tot 90% – dit is het belangrijkste ingrediënt dat ontsmet

Zo maak je het:

Meng alles in een kleine kom tot een homogene massa en giet het daarna in een afsluitbaar flesje. Het voordeel van deze handgel is dat je handen er niet van uitdrogen maar juist lekker zacht worden door de verzorgende Aloë Vera.

Ziezo, nu kan je weer even verder… maar blijf vooral ook goed je handen wassen! Beter een keertje teveel wassen dan te weinig.

Denk aan jouw gezondheid en die van anderen en blijf zoveel mogelijk thuis. Het zijn uitzonderlijke tijden voor iedereen, maar samen komen we er wel door!

Groetjes,

Amy x

PS: naast het wassen en ontsmetten van jouw handen, is een sterk immuunsysteem ook essentieel. Zie het als soldaten die jouw lichaam bewaken en beschermen. Zodra er een indringer binnenkomt, moeten ze in actie schieten en de indringer elimineren.

Ik weet dat veel lezeressen op zoek zijn naar “trucjes” en ultieme tips voor een ijzersterk immuunsysteem, maar jammer genoeg is er geen gouden tip die je volledig beschermt.

Gezond eten, beweging, voldoende slaap en minder stress zijn de basis. Zo gezond mogelijk leven, dus.

Wat is dan mijn “trucje”?

Iedere dag starten met een glas Greens Power.

Dit is geen verkoopspraatje, maar gewoon de realiteit. Het zit bom-en-bomvol voedingsstoffen die jouw immuunsysteem een boost geven.

Wist je dat 1 schepje even veel voedingsstoffen levert als 5 tot 6 porties groenten en fruit?

Het bevat bijvoorbeeld acerola, dat 80x meer vitamine C dan sinaasappels levert. Of probiotica, dat onze darmflora in orde houdt (een gezonde darmflora is de eerste verdediging tegen indringers).

Of chlorella, dat massa’s chlorofyl bevat en zo de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert, ontstemmend werkt de de groei van bacteriën remt.

Greens Power is een “superfood mix” met chlorella, tarwegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, probiotica, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Dagelijks een schepje opgelost in een glas water ondersteunt de reinigende werking van ons lichaam, gaat de strijd aan met vrije radicalen, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s essentiële voedingsstoffen.

Allemaal zaken die jouw immuunsysteem ten goede komen.

Als je interesse hebt om jouw eetpatroon aan te vullen met deze supergezonde superfood mix, klik dan hier om een paar potten in huis te halen.

Ik voel me wel verplicht om je te vertellen dat Greens Power de afgelopen week hier de deur uit vliegt en onze voorraad snel slinkt. Daarnaast kan ik niet garanderen dat we snel nieuwe voorraad zullen hebben. Veel bedrijven en leveranciers werken maar op halve kracht of kunnen zelf niet aan alle nodige grondstoffen geraken…

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag