skip to Main Content

Make-up tips om jouw gelaat extra in de verf te zetten

Vandaag geef ik je een heleboel tips om je gelaat te modelleren/corrigeren.

Je kan (als je dat zelf wil natuurlijk) je gelaat een heel andere uitstraling geven met make-up… je hebt heus geen plastische chirurgie nodig om je minpuntjes weg te werken. Het enige dat je nodig hebt is wat concealer en een foundation.

Twee woorden die je heel goed moet onthouden vandaag zijn highlights & lowlights.

Highlights gebruik je om lichtere accenten te creëren, om bepaalde delen van je gelaat naar voor te laten komen.

Lowlights zijn schaduwkleuren die je kan gebruiken om bepaalde delen in je gelaat minder zichtbaar te maken. Deeltjes die je dus niet wilt doen opvallen.

Dus… de uitdrukkingen in je gezicht waar je tevreden over bent maak je lichter, de dingen die je minder graag ziet maak je dan weer iets donkerder.

Hieronder een voorbeeldje van verschillende plaatsen waar je highlights & lowlights kan aanbrengen om jouw gelaat te modelleren. Best wel even uitsmeren ;-)

Gelaatsvormen-modelleren

Een paar algemene regels bij het modelleren, shapen, corrigeren:

1. Met je foundation kan je al een heel mooi resultaat boeken.

Als je voor een highlight wilt gaan kies je een foundation één nuance lichter als je foundation die je dagelijks gebruikt. Let wel op dat je een foundation kiest met dezelfde ondertoon. Anders zou je wel eens een heel raar effect kunnen krijgen.

Kies voor de schaduwkleur één nuance donkerder dan je dagelijkse foundation. Ook hier weer kiezen voor dezelfde ondertoon.

Tussen deze drie tinten waarmee je werkt mag géén groot verschil zitten.

2. Wallen onder de ogen kan je minder laten opvallen door er een lichte kleur op aan te brengen.

3. Je neus kan je meer vorm geven of spitser doen lijken door in het midden een beetje highlighter aan te brengen.

Wanneer je geen foundation of poeder gebruikt, dan vallen de plekken die je hebt aangestipt met de concealer/highlighter wel heel erg op.

Dus als je je concealer hebt aangebracht breng je best een goed dekkende foundation aan, even afpoederen, et voila… je kan de rest van je make-up zonder problemen op je gezicht aanbrengen :-)

Nu je weet hoe je jouw gelaatsvorm perfect kan shapen, modelleren en corrigeren kan je hieronder verder aan de slag met een aantal make-up tips.

Veel plezier en vooral… véél oefenen ;-) Want: Oefening baart kunst!

Make-up tips voor je ogen

Stem je kleur oogschaduw altijd af op de kleur van je ogen, nooit op de kleur van je kleding.

Hou er rekening mee dat alles wat licht is, naar voren komt. Alles wat donker is, gaat naar achter.

Oogschaduw-oogkleur

Als je een lijntje (eyeliner of potlood) tekent boven en onder je oog dat over even dik is, wordt je oog ingesloten en lijkt het dus kleiner.
Zorg ervoor dat je lijn aan de ene kant dun is en aan het uiteinde dikker wordt.

Gebruik bij een gewone dagmake-up géén eyeliner onder het oog.

Gebruik een wimperkruller, je ogen zullen groter en meer open lijken. Gebruik deze steeds vlak voor je je mascara aanbrengt.

Visueel geeft het een veel mooier effect als je zwarte mascara gebruikt voor je wimpers aan de bovenkant en je onderste wimpers met een bruine mascara kleurt.

Mooi in model gebrachte wenkbrauwen zijn het belangrijkste aan je gelaat, dit valt meteen op. Hou er ook rekening mee dat als je je wenkbrauwen heel dun epileert of tekent dat dit je er automatisch ouder doet uitzien, veel vrouwen beseffen dit niet.

Wenkbrauwen-modelleren

Voor extra info omtrent je wenkbrauwen en welke vorm jij best bij jouw gelaat gebruikt kan ik je dit artikel aanraden dat ik een paar weken geleden schreef.

Make-up tips voor je blush

Als je blush aanbrengt, hou je best rekening met de lengte van je gelaat.

Korter gelaat = je gezicht optisch verlengen door je blush verticaal en schuin aan te brengen.
Langer gelaat = je gezicht optisch verbreden door je blus bijna horizontaal aan te brengen.

Breng je blush niet te hoog aan, want dan lijk je ook weer ouder ;-)

Make-up tips voor je lippen

Heb je vollere lippen? Gebruik dan een donkerdere kleur lippenstift.
Heb je weinig of geen lippen dan kies je best voor een lichtere kleur.

Remember? Lichte kleuren brengen naar voren en donkere kleuren brengen naar achter.

Nog een tip: hoe donkerder je lippenstift, hoe ouder je weer lijkt.

Make-up tips voor brildragers

Bijziend = bril nodig om ver te zien.
Verziend = bril nodig om dichtbij te zien.

Gebruik sprekende kleuren als je bijziend bent.
Rustige en matte kleuren werken het best als je verziend bent.

Meer energie en minder zin in zoet?

Greens Power is een “Superfood blend” met chlorella, gerstegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, probiotica, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Dagelijks een glas ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam, vermindert zin in zoet, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s energie. Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x