shop

account

zoeken

Menopauze? Deze 6 essentiële oliën kunnen de overgang verlichten

De menopauze is een natuurlijk verschijnsel waar wij als vrouwen doorheen moeten. Het komt het vaakst voor tussen ons 45ste en 55ste en ontstaat door een verandering in onze hormonen.

Het oestrogeen gehalte in ons lichaam neemt immers geleidelijk af waardoor tal van vervelende kwaaltjes ontstaan. Denk maar aan opvliegers, verminderd libido, slapeloosheid en angsten.

Hormoontherapie kan verlichting bieden maar zorgt voor veel ongewenste bijwerkingen.

Daarom wil ik je in dit artikel wijzen op 6 (natuurlijke) essentiële oliën die de symptomen van de menopauze kunnen verlichten.

1. Lavendelolie

De menopauze kan niet enkel lichamelijk zwaar zijn maar ook mentaal: angstgevoelens, droefheid, moeite met concentreren en een verminderd geheugen zijn zaken die vrouwen in de overgang ervaren.

Lavendelolie is uitstekend tegen stress en werkt kalmerend. Dit komt omdat lavendelolie er voor zorgt dat er minder cortisol wordt uitgescheiden. Cortisol is het stresshormoon, dus je doet er goed aan om dit onder controle te houden.

Daarnaast heeft lavendelolie een positief effect op onze slaap, dus dat is mooi meegenomen tijdens de menopauze.

Wist je dat ongeveer 80% van de vrouwen in de menopauze last heeft van opvliegers? Een Chinese studie heeft aangetoond dat vrouwen die gedurende 12 weken dagelijks 2x 20 minuten de geur van lavendel roken, beduidend minder last hadden van opvliegers.

2. Neroli olie

Tijdens de menopauze verandert onze hormoonspiegel en dit kan een hoge bloeddruk en verminderd libido tot gevolg hebben.

2x 5 minuten per dag Neroli olie ruiken, zou volgens een studie in “Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine” bijdragen aan een lagere bloeddruk én een verbetering in het libido.

3. Rozenolie

Rozenolie heeft een kalmerend effect wanneer het gebruikt wordt tijdens een aromatherapie massage en zou ook opvliegers verminderen. Voor het beste resultaat combineer je het best met andere kalmerende oliën zoals lavendelolie.

Let op: je mag essentiële oliën nooit puur rechtstreeks op de huid aanbrengen maar wel gemengd met een zogenaamde “dragende olie”. Bijvoorbeeld jojoba olie waarin je een aantal druppeltjes essentiële olie doet. De algemene verhouding is 2 eetlepels dragende olie en 10 druppeltjes essentiële olie.

4. Salie olie

Salie olie is nog zo’n kalmerende olie die een positief effect heeft op ons gemoed: het zou depressie en angsten verminderen.

Dit komt door het effect van salie olie op de dopamines in onze hersenen. Dopamines zijn neurotransmitters die ons een gelukzalig gevoel geven. Mensen die hardlopen, krijgen na verloop van tijd een “runner’s high”, een gevoel van geluk. Dit komt omdat ons lichaam na ongeveer 30 minuten sporten meer dopamines aanmaakt.

5. Pepermunt olie

Als je regelmatig last hebt van opvliegers, kan pepermunt olie een verkoelend effect op jouw huid hebben. Verdun een paar druppeltjes pepermunt olie in een dragende olie zoals jojoba- of amandelolie en smeer jouw lichaam er mee in.

Heb je vaak hoofdpijn van stress in de menopauze, kan je jouw voorhoofd of slapen ermee inwrijven of gebruik pepermunt olie als aromatherapie.

6. Cipres olie

Tijdens de menopauze kan aromatherapie met cipres olie verlichting bieden. Het zorgt voor een kalm, comfortabel gevoel. Handig om opvliegers en een angstig gevoel te verminderen. Als jouw opvliegers intens zijn, kan je cipres olie best gebruiken in combinatie met pepermuntolie.

Hoe gebruik je bovenstaande essentiële oliën tijdens de menopauze?

Essentiële oliën kan je op 2 manieren gebruiken: als aromatherapie of in een “blend”.

Aromatherapie: hierbij verstuif je de olie in een diffuser of verwarmer om de geuren te verspreiden. Direct aan het flesje ruiken, kan ook.

Blend: hierbij gebruik je een dragende olie als basis (een neutrale olie zoals jojoba olie, amandelolie, druivenpitolie,…) waaraan je enkele druppeltjes essentiële olie toevoegt. De algemene richtlijn is 2 eetlepels dragende olie en 10 druppeltjes essentiële olie. Deze blend kan je dan aanbrengen op jouw huid of onder jouw voetzolen. Blijf wel uit de zon als je essentiële olie hebt aangebracht.

Probeer het eens en laat me jouw bevindingen na een paar weken horen?

Groetjes,

Amy x

PS: de aminozuren arginine en lysine worden aangeraden voor vrouwen in de overgang. Arginine zorgt voor meer elasticiteit in de bloedvaten en helpt zo bij opvliegers, lysine ondersteunt de werking van arginine.

Wil je aminozuren gaan innemen? Let dan op dat je een geregistreerd product met NUT nummer gebruikt, dat het 100% natuurlijk is en ALLE aminozuren levert (ipv een paar aminozuren aangevuld met wat vitaminen en veel vulmiddelen)

Beauty Essentials is volgens mij het enige product dat alle aminozuren levert en ook nog eens 100% natuurlijk is (geen vulmiddelen, geen hulpstoffen, geen anti-klontermiddelen). En natuurlijk raad ik enkel een product aan dat een NUT nummer heeft ontvangen en je dus zeker bent dat het aan alle wettelijke voorschriften voldoet.

Als je interesse hebt om het te gaan gebruiken, klik dan hier om een voorraadje in huis te halen.

Wil je me wel een plezier doen? Omdat mijn voorraad beperkt is en het productieproces tijdrovend en duur is, wil ik het product voorbehouden voor lezeressen die consequent dagelijks 4 tot 6 tabletjes innemen en er op die manier goede resultaten mee gaan boeken.

Als je niet van plan bent om het dagelijks (en in de juiste dosering) te gaan gebruiken, geef een andere lezeres dan de kans om het in huis te halen.

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag