Multi-masking – nieuwste trend op Beauty gebied

Afgelopen week zei ik het al eens, het internet stopt niet en als het op trends aankomt is het internet de uitgelezen plek om nieuwe trends te spotten.

Vorige week liet ik jullie nog kennismaken met ‘strobing’ – een nieuwe manier van corrigeren/shapen. Clown Contouring laat ik heel bewust aan me voorbij gaan.

Maar nu lijkt een gloednieuwe trend in de rij aan te sluiten: Multimasking.

Lijkt me wel iets voor mij!

De trendnaam doet het al vermoeden, deze trend draait om het veelzijdig gebruik maken van gezichtsmaskers – multi-masking dus ;-)

Je neus, wangen, voorhoofd en kin verdienen allemaal een andere zorg, zo claimt deze nieuwe trend.

En voor mij klopt het alvast, ik heb een heel gevoelige kin en voorhoofd, dus deze hebben andere zorg nodig.

Het gebruik van deze maskertechniek is niet écht nieuw, maar het lijkt alsof social media de trend zonet heeft ontdekt.

Mijn huidexperte verzorgt mijn gezicht steevast met verschillende maskertjes voor de verschillende zones in mijn gezicht, sommige maskers zijn gewoon te straf voor op deze gevoelige zones of hebben een nut dat daar niet van toepassing is.

Er is natuurlijk wel wat tweestrijd, zo zijn er deskundigen en dermatologen die in 2 groepen blijven volhouden aan hun idealen.

1. Dermatologen die adviseren om je hele gezicht met hetzelfde masker in te smeren en met kleine pauzes alle maskers af te werken

2. Andere dermatologen adviseren om alle maskers gelijktijdig op de juiste plekken (gevoelig/minder gevoelige huid) in te smeren met de juiste maskers.

Ook schijnt het voor je huid gezonder te zijn om maximaal één keer per week deze maskercocktail op je huid aan te brengen.

Op onderstaande afbeelding kan je zien hoe je een multi-masking maskertje op de juiste zones aanbrengt. Elke zone heeft een cijfer, de zones met hetzelfde cijfer dienen hetzelfde masker te krijgen.

multimasking

 

Bron: StyleToday

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?