shop

account

zoeken

Natuurlijke middeltjes om je haar sneller te doen groeien

Ben jij één van die vrouwen die zich gefrustreerd voelt omdat je haar zo traag groeit? Of nog erger, heb je het gevoel dat je haar helemaal niet lijkt te groeien? Net op het moment dat de kapster ‘de puntjes knippen’ iets te ruim heeft geïnterpreteerd?

Bekijk dan hieronder eens deze eenvoudige en natuurlijke trucjes om je haar sneller te doen groeien.

1. Stel je haar niet elke dag bloot aan hitte.

Als je haar wordt blootgesteld aan hoge temperaturen, kun je het zonder het te beseffen ernstig beschadigen.

Help, ik föhn mijn haar elke dag!

Ik heb een kort coupeke en heb het idee dat dat iedere dag perfect gestyled moet zijn. Misschien moet ik daar toch maar eens van af stappen. Ok, soms kan je niet anders dan je haar drogen met een föhn, maar als er dagen of momenten zijn dat je je haar natuurlijk kunt laten drogen, doe dit dan.

2. Draai je haar niet in een handdoek.

Ik heb net gezegd dat je je haar best niet droog blaast, maar als het kan, draai ze dan ook niet meteen in een handdoek.

Door je haar in een handdoek te draaien, kun je de haarvezels beschadigen. De meeste vrouwen draaien de handdoek bovendien veel te vast rond hun hoofd. Dit maakt het haar en de vezels breekbaarder, waardoor vooral de haren rond je gezicht gaan breken.

3. Gebruik altijd conditioner.

Conditioner helpt om de oliën en eiwitten in de haarwortel te vervangen. Dit voorkomt toekomstige schade aan je haar en laat het sneller en gezonder groeien.

4. Spoel je haar na het wassen met koud water.

Dit is een moeilijke, zeker in deze wintermaanden… Spoel je haar kort af met koud water alvorens je uit de douche stapt. Dit zal je haar langer zacht houden en minder pluizig maken wanneer het eenmaal droog is.

Enkele seconden spoelen met koud water is al genoeg. Je zult snel merken wat dit met je haar doet.

5. Borstel je haar op een juiste manier.

Op een verkeerde manier je haar borstelen kan de haargroei tegenwerken. Het is belangrijk om je haar in kleine stukjes te borstelen en te beginnen binnen bij de onderste haren en dan geleidelijk aan meer naar boven te gaan.

Eigenlijk zoals bij de kapster dus ;-)

Als je je haar van boven naar beneden borstelt, maak je knopen in je haar en kunnen deze je haar verder beschadigen.

6. Masseer je hoofdhuid.

Gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Door je hoofdhuid te masseren terwijl je doucht, zal je de bloedtoevoer verbeteren, wat ervoor zorgt dat je haar sneller gaat groeien.

Bij de kapster is dit hét moment waar ik het meest naar uit kijk, een heerlijke hoofdmassage, met als doel je haar sneller te laten groeien.

Win-win, zelfs voor de kapster ;-)

7. Gebruik een zijden kussensloop.

Katoenen kussenslopen beschadigen je haar. Eentje van satijn of zijde berokkenen minder schade, omdat ze veel zachter zijn. Dus als je je haar sneller wil laten groeien, kun je de aankoop van een nieuwe kussensloop overwegen.

Deze kussenslopen zijn ook nog eens heel erg goed voor je huid. In tegenstelling tot andere stoffen absorbeert zijde geen vocht, maar heeft het een vochtregulerende werking. Belangrijk, want wie een droge huid heeft krijgt eerder rimpels.

8. Gebruik een haarmasker.

Het haar dat over je schouders groeit is al een paar jaar ouder dan je haar bij de wortel en heeft daardoor meer verzorging nodig. En dat vergeten we wel vaak…

Breng minstens één keer per week een voedend masker aan, hierdoor zal het een stralende en gezonde gloed krijgen. Voeg als je dat wil etherische oliën als kokos-, jojoba- of amandelolie toe. Deze werken verzachtend en zullen je haar sneller, sterker en mooier laten groeien.

9. Denk ook aan gezonde voeding.

Je denkt misschien dat je voeding niets met de verzorging van je haar te maken heeft, maar een drastisch dieet of onvolwaardige voeding kan aan de oorzaak liggen van je haar dat niet meer of slecht groeit.

Als je lichaam gezond is, is je haar dat ook. Je eetgewoonten kunnen een grote invloed hebben op de gezondheid van je haar. Drink voldoende water en zorg dat je genoeg vitamines, proteïnes en aminozuren naar binnen krijgt.

De cellen die verantwoordelijk zijn voor de toestand van je haar vereisen nu eenmaal een toevoer van belangrijke voedingsstoffen.

10. Neem voedingssupplementen voor je haar.

Supplementen toevoegen aan je voeding kan ook helpen om je haar extra snel te doen groeien.

Als je zo lang mogelijk volumineus, glanzend en gezond haar wil behouden, raad ik je daarnaast aan om je gezond eetpatroon aan te vullen met aan kwalitatief aminozurencomplex zoals Beauty Essentials.

Want wat veel vrouwen niet beseffen, is dat onze haren en haarwortels van BINNEN in ons lichaam ontstaan. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn de aminozuren methionine, arginine en glutamine onmisbaar voor de opbouw van dik, glanzend en gezond haar. Wil je meer weten over deze aminozuren (en hoe je ze op een 100% natuurlijke en veilige manier aanvult), klik dan hier voor meer informatie

Groetjes,

Amy x

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag