Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

‘Never Ending Myth’ – Slaap je nu best mét of zonder bh aan?

Je hebt je tanden gepoetst, je make-up verwijderd, je staat op het punt om je pyjama aan te trekken. Het enige dat je nog moet doen is je bh uittrekken… of doe je dat nu beter niet?

Deze vraag teistert vrouwen al eeuwenlang – slaap je nu best mét of zonder bh aan?

Hieromtrent zijn er 2 kampen: Sommigen vrouwen denken dat het dragen van een beha tijdens het slapen goed is en de anderen zijn het niet eens met deze verklaring.

Over dit dilemma zijn er vele verschillende meningen aslook heel wat tegenstrijdige informatie.

Aan de ene kant helpt slapen in een beha om je borsten ‘op hun plaats te houden’ en aan de andere kant kan het dragen van een bh de bloedsomloop door het lichaam verminderen en je gezondheid in gevaar brengen.

Hmmm… mijn dilemma is nog niet echt opgelost?!

Blijven je borsten beter ‘op hun plaats’ als je ‘s nachts een bh draagt?

Dat is natuurlijk de vraag van één miljoen! Kan het ‘s nachts dragen van een beha je borsten mooier houden?

Helaas is er geen wetenschappelijk bewijs dat deze theorie kan bevestigen, noch is er enig bewijs om te weerleggen dat het niet zo is.

Er is niets mis met het dragen van een beha terwijl je slaapt als jij je daar comfortabel bij voelt, vooral voor vrouwen met grotere borsten. Vrouwen met grotere borsten kunnen het gevoel hebben dat hun borsten – als ze zonder bh slapen – gaan slepen en zijwaarts gaan liggen. Hierdoor kunnen ze vervelende huidplooien krijgen.

Een bh is geen teletijdmachine die je borsten er terug laat uitzien zoals 10-20 jaar geleden, het kan ook de natuurlijke processen van ‘verouderen’ niet tegenhouden, maar het kan wel comfort bieden voor sommige vrouwen.

Let er wel op dat je een bh draagt die past en zeker niet te strak zit, want dat kan wel leiden tot ongemakken.

Een te strakke bh kan de bloedstroom vermoeilijken, die in het slechtste geval tot een chronische lymfatische ontsteking en vochtretentie kan leiden.

Bh’s van synthetische polyester zijn niet ademend en verhogen op die manier je lichaamstemperatuur terwijl je slaapt. Borsten zijn externe organen en ‘werken’ het beste op een lagere temperatuur dan de rest van je lichaam.

Hoewel er geen harde aanwijzingen zijn, zijn de meeste artsen van mening dat een verandering in warmte kan leiden tot borstkanker.

Dus, als je ervoor kiest om je bh tijdens het slapen te dragen, kies er dan eentje die is gemaakt van zacht katoen voor meer comfort.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy