‘Never Ending Myth’ – Slaap je nu best mét of zonder bh aan?

Je hebt je tanden gepoetst, je make-up verwijderd, je staat op het punt om je pyjama aan te trekken. Het enige dat je nog moet doen is je bh uittrekken… of doe je dat nu beter niet?

Deze vraag teistert vrouwen al eeuwenlang – slaap je nu best mét of zonder bh aan?

Hieromtrent zijn er 2 kampen: Sommigen vrouwen denken dat het dragen van een beha tijdens het slapen goed is en de anderen zijn het niet eens met deze verklaring.

Over dit dilemma zijn er vele verschillende meningen aslook heel wat tegenstrijdige informatie.

Aan de ene kant helpt slapen in een beha om je borsten ‘op hun plaats te houden’ en aan de andere kant kan het dragen van een bh de bloedsomloop door het lichaam verminderen en je gezondheid in gevaar brengen.

Hmmm… mijn dilemma is nog niet echt opgelost?!

Blijven je borsten beter ‘op hun plaats’ als je ‘s nachts een bh draagt?

Dat is natuurlijk de vraag van één miljoen! Kan het ‘s nachts dragen van een beha je borsten mooier houden?

Helaas is er geen wetenschappelijk bewijs dat deze theorie kan bevestigen, noch is er enig bewijs om te weerleggen dat het niet zo is.

Er is niets mis met het dragen van een beha terwijl je slaapt als jij je daar comfortabel bij voelt, vooral voor vrouwen met grotere borsten. Vrouwen met grotere borsten kunnen het gevoel hebben dat hun borsten – als ze zonder bh slapen – gaan slepen en zijwaarts gaan liggen. Hierdoor kunnen ze vervelende huidplooien krijgen.

Een bh is geen teletijdmachine die je borsten er terug laat uitzien zoals 10-20 jaar geleden, het kan ook de natuurlijke processen van ‘verouderen’ niet tegenhouden, maar het kan wel comfort bieden voor sommige vrouwen.

Let er wel op dat je een bh draagt die past en zeker niet te strak zit, want dat kan wel leiden tot ongemakken.

Een te strakke bh kan de bloedstroom vermoeilijken, die in het slechtste geval tot een chronische lymfatische ontsteking en vochtretentie kan leiden.

Bh’s van synthetische polyester zijn niet ademend en verhogen op die manier je lichaamstemperatuur terwijl je slaapt. Borsten zijn externe organen en ‘werken’ het beste op een lagere temperatuur dan de rest van je lichaam.

Hoewel er geen harde aanwijzingen zijn, zijn de meeste artsen van mening dat een verandering in warmte kan leiden tot borstkanker.

Dus, als je ervoor kiest om je bh tijdens het slapen te dragen, kies er dan eentje die is gemaakt van zacht katoen voor meer comfort.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?