Nivea onderzoek ‘The Dirty Truth’ toont het belang van gezichtsreiniging aan

Eigenlijk hoef ik je dit niet meer te vertellen, want je weet ongetwijfeld wel dat het belangrijk is om ’s avonds je make-up te verwijderen.

Maar hoe vaak sta je erbij stil wat zich gedurende de dag aan vuil op je gezicht verzamelt?

Waarschijnlijk niet vaak genoeg!

Uit de reacties op mijn Facebookpagina blijkt dat veel vrouwen fan zijn van Nivea als verzorgingsproduct.

Ik ben dat ook ;-) 

Nivea voerde in januari van dit jaar een onderzoek uit op vier vrouwen, waarbij monsters van hun gezichten werden genomen na een normale werkdag.

De samples van de wangen, de T-zone, de neus, de kin en het voorhoofd waren afkomstig van vrouwen werkzaam als verpleegster, een kantoormedewerkster, een fulltime moeder en een fitnessinstructrice.

De bacteriën werden door een microbioloog in laboratoriumomstandigheden op kweek gezet om te analyseren waarom gezichtsreiniging zo belangrijk is.

Euhm… Ik moet bekennen dat ik er wel een beetje van schrok en daarom vind ik het belangrijk om deze resultaten met jou te delen.

De monsters van verschillende gezichtsdelen werden geanalyseerd, waaruit bleek dat de neus en de wangen de grootste hotspots voor vuil zijn.

Deze gebieden worden gedurende de dag dan ook het meest aangeraakt, bijvoorbeeld met je handen of tijdens het aanbrengen van make-up.

Door onze drukke levensstijl wordt onze gezichtshuid bovendien dagelijks blootgesteld aan bacteriën. Zelfs de buitenlucht zorgt voor stof, roet en vuil op de huid.

Kijk even naar de onderstaande afbeeldingen: hierop zie je dat zelfs je mobiele telefoon vuil aanbrengt op je jukbeenderen en wangen.

NIVEA-DIRTY-TRUTH-2

NIVEA-DIRTY-TRUTH-3

NIVEA-DIRTY-TRUTH-4

Nivea’s reinigingsexpert Dr. Svenja Möllgaard zegt hierover:

Tijdens de ontwikkeling van onze nieuwe gezichtsreinigingslijn wilden we onderzoeken of de behoeftes van vrouwen op het gebied van gezichtsreiniging worden beïnvloed door hun drukke levensstijl. We komen de hele dag in contact met mensen en zijn op zoveel verschillende plekken dat het vuil en de bacteriën waaraan we worden blootgesteld, gemakkelijk worden overgedragen via handen, mobiele telefoons of brillen.

Ondanks alle voordelen van gezichtsreiniging, blijkt dat 57% van de vrouwen haar gezicht niet regelmatig reinigt.

Serieus? Meen je dit?

Een van de meest voorkomende opvattingen is dat gezichtsreinigingsproducten de huid uitdrogen.

Dit is de reden dat de nieuwe Nivea Creme Care Gezichtsreinigingslijn – met de verzorgende formule en de vertrouwde geur van de Nivea Crème – speciaal is ontwikkeld om de huid geheel te ontdoen van vuil en tegelijkertijd mild genoeg is om de natuurlijke vochtbalans van de huid op peil te houden.

NIVEA-Creme-Care

Reinig ’s ochtends en ’s avonds!

Een schone en goed verzorgde huid is de beste voorwaarde voor het herstelproces van de huid gedurende de nacht. ‘s nachts transpireer je, lig je met je gelaat op je kussen, enz… Daardoor verzamelen zich allerlei stoffen op het huidoppervlak, waardoor het ook belangrijk is om je huid ‘s morgens te reinigen.

En dan bedoel ik niet gewoon met wat water ;-)

Allereerst is er de Nivea Creme Care Reinigingsmelk (€ 6,29 – 200 ml). Deze kan worden aangebracht met een wattenschijfje voor een milde reiniging. De formule draagt de heerlijke, authentieke NIVEA geur en is geschikt voor ieder huidtype. De romige melk is stevig en zorgt ervoor dat je de huid zonder gebruik van water kunt reinigen.

Ook de Nivea Creme Care Reinigingscrème (€ 5,99 – 150 ml) reinigt de huid maar dan in combinatie met water. Breng de formule twee keer per dan aan op een vochtig gezicht en hals en masseer het product met kleine cirkelbewegingen in. Doe dit trouwens altijd van beneden naar boven. Spoel af met lauwwarm water en geniet van een zachte huid.

Tot slot kun je ervoor kiezen om de Nivea Creme Care Gezichtsdoekjes (€ 3,99 – 25 stuks) te gebruiken. Deze kunnen direct worden gebruikt om het gezicht te reinigen. Ik gebruik deze vooral als ik ben gaan fitnessen of als ik op vakantie ben.

Maak jij je huid ’s morgens en ’s avonds uitgebreid schoon? Wat is jouw reinigingsritueel?

Banner 4 stoffen

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?