Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Noten zijn lekker én gezond – lees hier waarom!

Hmmm… verse noten, heerlijk! Ik heb er altijd thuis in de kast liggen.

Tegenwoordig koop ik ze in de liddl – daar staan van die grote bakken waar je uit kan scheppen – me even een klein beetje terug kind voelen ;-)

Maar noten zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens supergezond! Ze zitten vol proteïnen en andere voedingsstoffen… maar welke noten doen wat voor je gezondheid?

Walnoten verlagen de cholesterol

Een voedingspatroon rijk aan walnoten kan de cholesterol met gemiddeld 0,3 doen dalen. Dat bleek na een analyse van 13 studies bij in het totaal 365 mensen. 30 gram per dag geven al goede resultaten na één maand.

Cashewnoten verdrijven vermoeidheid

Cashewnoten bevatten dubbel zoveel ijzer als gehakt rundsvlees. Ijzer is nodig om zuurstof door het lichaam te transporteren, een tekort geeft een vermoeid gevoel en slechte concentratie. Het bevat ook veel proteïnen en zink.

Pecannoten bevechten verkoudheid en de griep

30 pecannoten leveren het aantal zink nodig per dag en helpt zo de witte bloedcellen met het bevechten van virussen en bacteriën.

Pindanoten helpen gewicht verliezen

Het vet, de proteïnen en de vezels in pinda’s geven een verzadigd gevoel en doen je minder naar snacks grijpen. Een eetpatroon dat gematigd vet is en veel pinda’s bevat bleek ook gemakkelijker te volgen dan een eetpatroon met weinig vet en evenveel calorieën.

Pistachenoten verlagen de bloeddruk

Een handjevol pistachenoten bevatten meer kalium dan een banaan. Omdat het de slechte effecten van zout tegengaat, heeft dat meteen een goede invloed op de bloeddruk.

Paranoten voorkomen kanker

In paranoten (brazil nuts) bevindt zich veel selenium, een voedingsstof die cellen beschermt en de kans op bepaalde kankers verlaagt, zoals blaas- en prostaatkanker. Twee noten per dag volstaan.

Amandelnoten helpen diabetici

Amandelen bevatten veel vezels, maar geen koolhydraten waardoor ze de glycemische index verlagen van de maaltijd waar ze toe behoren. Dat betekent dat de suikers minder snel worden losgelaten in de bloedsomloop. Bovendien zitten amandelen vol magnesium, wat helpt om de bloedsuikerspiegel te reguleren.

De toppers blijken echter de hazelnoten:

Goed voor het hart, vol vitamine E, vezels, calcium, magnesium, zink, foliumzuur en biotine – Goed dus voor het hele lichaam ;-)

Hieronder een lekker receptje voor gevulde rauwe tomaten met cashew noten pasta:

Bron – Goed Gevoel

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy