Oktober staat voor bewustwording rond borstkanker

Oktober is naar jaarlijkse traditie borstkankermaand. In deze maand wordt wereldwijd om bewustwording gevraagd.

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing.

Ik kwam vanmorgen dit artikel tegen:

‘Naaktfoto borstkankerpatiënt Suzy zorgt voor opschudding’

Vorig jaar werd bij Suzy borstkanker gesignaleerd. Ze besloot een naaktfoto van zichzelf te delen als waarschuwing voor andere vrouwen om hun borsten regelmatig te controleren. De kanker was uitgezaaid naar Suzy’s lymfeklieren. Ze had geen andere keus dan een borstamputatie. Op de foto zijn de littekens van die amputatie duidelijk zichtbaar.

Ik was redelijk geschokt dat er werkelijk mensen zijn die Suzy aanvallen over haar foto. Wat moedig van haar!

Rond borstkanker schreef ik eerder al dit artikel: ‘Vrouwen controleren borsten niet uit angst voor borstkanker’.

Het gaat over een onderzoek waaruit blijkt dat één op de drie vrouwen haar borsten zelf niet controleert, uit angst om iets erg te ontdekken.

En jij? Controleer jij je borsten regelmatig? Klik hier om het artikel te lezen.

Deze foto laat volgens mij heel goed zien waar je op moet letten als je je borsten zelf onderzoekt:

borstkanker-symptomen

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?