skip to Main Content

Oogverzorging, hoe doe ik dat goed?

Het is belangrijk om voor je ogen te zorgen. De huid rondom de ogen is dunner en gevoeliger (zeker in deze hooikoortsperiode), dus je moet hier echt wel extra aandacht aan besteden.

Door een goede oogverzorging kan je rimpels en kraaienpootjes beperken of toch op z’n minst wat uitstellen.

Maar wat moet je doen voor een goede oogverzorging???

Die vraag kreeg ik gisteren van Els.

Wel, ten eerste moet je er echt wel voor zorgen dat je elke avond je ogen goed en op de juiste manier ontschminkt. Verder heb je dan nog verschillende serums en crèmes, voor een extra dagelijkse maar ook wekelijkse verzorging.

Ontschminken van de ogen

Het is echt belangrijk om ook je ogen goed te ontschminken, als je opgemaakt bent. Ook al heb je een gewone dagmake-up aangebracht, die dus veel minder is dan een avondmake-up: ontschminken van de ogen is ook hier de boodschap!

Een eerste maar heel belangrijke tip: NIET WRIJVEN! De huid rond de ogen en van de oogleden is echt superdun. Om irritaties te voorkomen, moet je dus deppen en zeker niet wrijven.

Ook het reinigingsproduct speelt hier een grote rol. Je kan hiervoor je gewone reinigingsmelk gebruiken, maar er bestaan ook zachtere producten speciaal voor de ogen.


Banner Colinde kein


Gebruik ook zeker voor elk oog een ander wattenschijfje, zakdoekje of wattenstaafje. Hier mag je echt niet op bezuinigen…

De oogschaduw kan je verwijderen door een beetje van het reinigingsproduct op het tipje van je vinger te nemen en dit met cirkelvormige bewegingen in de masseren. Zorg dan wel dat je handen schoon zijn.

Werk je liever niet met je “blote handen”, gebruik dan een wattenschijfje met het product op.

Neem vervolgens de restanten weer weg met een ander wattenschijfje. Werk steeds vanuit de binnenste ooghoek naar de buitenkant toe.

Mascara kan je verwijderen door een papieren zakdoekje om je vinger te wikkelen en hier het product op te doen. Begin dan bij de wortels van de wimpers en ga zo voorzichtig omhoog (denk eraan, niet wrijven!).

Voor je onderste wimpers kan je een wattenstaafje gebruiken, dat doordrenkt is met het product.

Dep tot slot zachtjes met een papieren zakdoek de hele oppervlakte van de ogen en laat het wat drogen.

Op deze manier zijn je ogen helemaal ontdaan van alle schmink(restjes) en zijn ze weer zuiver.

Wat betreft oogpads voor je ogen te reinigen, heb je heel erg veel verschillende merken en typen. Het is dus een beetje testen en kijken welke jij aangenaam vindt.

Oogverzorging

Er zijn verschillende producten te verkrijgen, speciaal om de huid rond de ogen te verzorgen.

In het algemeen worden de producten opgedeeld in crèmes en serums, maar er zijn ook padjes die je kan aanbrengen.

Je kan dus kiezen voor producten die je dagelijks gebruikt, maar ook kuren, of producten die je enkel een keer in de week kan gebruiken.

Een tip voor het aanbrengen van oogcrèmes en -serums: breng een 3 tot 4 kleine puntjes aan onder het oog, en 2 onder de wenkbrauw.

En nogmaals, niet wrijven! Door de crème zachtjes in te kloppen/masseren met de toppen van je vinger, zal het product veel beter kunnen inwerken.

De werkzame stoffen van de crème worden namelijk zo gemakkelijker vervoerd rondom de ogen en de overtollige werkstoffen zullen gemakkelijker afgevoerd worden via de lymfeklieren.

Begin ook hier weer aan de binnenkant van je oog en werk zo naar de buitenkant toe.

Wekelijks kan je ook voor een oogpad kiezen om de huid rond je ogen te verzorgen.

Met deze tips zou het dus eenvoudig moeten zijn om die gevoelige, dunne huid rond de ogen goed te verzorgen.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x