Content voor Ingelogde Gebruikers

Op natuurlijke wijze van gerstekorrels (witte bobbeltjes) aan ogen afraken

Gerstekorrels of melkvlekjes worden vaak verward met witte puistjes of acné, maar zijn niet helemaal hetzelfde.

Gerstekorrels of melkvlekken – ook wel Milia genoemd – zijn eigenlijk heel kleine huidcystes, deze oneffenheden zijn gevuld met het eiwit keratine. Het is dat eiwit dat zorgt voor die kleine verhoogde bobbeltjes op de huid.

Deze ‘aandoening’ komt het meest voor rond de ogen, de neus en de mond. Ze verdwijnt meestal ook vrij snel terug, maar toch ontsieren ze je gelaat en zien we ze graag zo snel mogelijk weer verdwijnen.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom mensen deze bobbeltjes ontwikkelen:

De eerste reden is dat de zweetklieren niet goed ontwikkeld zijn, wat heel vaak voorkomt bij pasgeborenen.
De tweede reden komt door blootstelling aan de zon, schade door brandwonden of soms na het gebruik steroïde crèmes.

Vandaag deel ik een aantal natuurlijke middeltjes om je sneller van die vervelende witte bolletjes af te raken.

1. Natuurlijke honing.

Ik heb het al vaker gehad over natuurlijke honing en haar sterk helende eigenschappen bij geneeskundige doeleinden.

Doordat honing vocht aantrekt, zal het helpen om de buitenste laag van de huid te scrubben. Daardoor kan nieuwe huid groeien.

2. Wonderolie.

Ricunusolie (of casterolie) wordt niet voor niets wonderolie genoemd. Deze olie wordt meestal gebruikt bij constipatie, astma en blaasbesmettingen. Maar ze is ook geweldig voor de huid.

Meng gelijke delen (het maakt niet uit of dat een theelepel of eetlepel is, zolang je de verhoudingen maar respecteert) olijfolie met ricunusolie en breng het aan op je gezicht. Laat het even inwerken en droog dan je gezicht zacht.

3. Citroensap en suiker.

Citroenen hebben helende eigenschappen en zijn een verbazingwekkend antioxidant, daarom vormen ze een goede behandeling.

Meng 2 eetlepels suiker met het sap van een halve citroen en 1 theelepel olijfolie. Breng het aan op je gezicht en laat het ongeveer 20 minuutjes inwerken. Spoel daarna af met lauwwarm water.

4. Tea Tree olie.

Deze olie bevat antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Ze werkt geweldig voor de huid.
Breng een kleine hoeveelheid aan op het witte bobbeltje. Laat gedurende de nacht inwerken en was ‘s morgens gewoon je gezicht met lauwwarm water.

Herlees ook even dit artikel dat ik eerder al over Tea Tree Olie schreef.

4. Stoom je gezicht.

Stoom werkt heel goed om te ontgiften. Het opent de huidporiën en geeft alle onzuiverheden uit de huidlagen vrij.

Let wel op: Gebruik stoom op je gezicht alleen met een daarvoor ontworpen apparaat!

5. Poeder (!) van de granaatappelschil.

Dit is dé meest bekende behandeling voor melkvlekken. De schil van de granaatappel heeft uitstekende anti-oxiderende en exfoliërende eigenschappen.

Rooster de schil bruin en plet of mix het dan tot poeder. Meng dit met een beetje citroensap

Breng het mengsel aan en laat het ongeveer 15 minuutjes inwerken. Afspoelen met lauwwarm water. Herhaal deze behandeling gedurende enkele weken.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

Omdat ik heel vaak vragen krijg over huidverzorging op latere leeftijd, heb ik het (gratis) “Stappenplan voor de rijpere huid" gemaakt. Hierin ontdek je hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten.