Parkinson = ijzersupplementen vermijden

Vanmorgen las ik een titel op fiftytoo.be die meteen mijn aandacht trok ‘Parkinson – ijzer is een boosdoener’.

Mijn lieve oma had een ernstige vorm van Parkinson en als ik terug denk aan haar beklemt me een ontzettend gevoel van medelijden, van onmacht dat er niets aan gedaan kon/kan worden.

En dan denk ik ook meteen terug aan de leeftijd waarop ze de eerste tekenen van Parkinson vertoonde… 33 jaar!

Dit is blijkbaar wel heel uitzonderlijk, normaal vertonen de eerste symptomen zich pas vanaf 45 (wat ook erg jong is natuurlijk!).

Een paar jaar geleden begon ik ook ineens te trillen in mijn handen, wat ik ook deed, ik kon het niet stoppen…

Mijn huisarts vertelde me dat Parkinson in sommige gevallen erfelijk kan zijn. Genetisch onderzoek zou uitsluitsel bieden. Dit gesprek met mijn huisarts is nu al 5 jaar geleden en ondanks regelmatige bevingen in mijn handen, vaak last van stijve spieren durf ik nog altijd niet te laten bepalen of ik kans heb op Parkinson.

Klik hier als je meer wil weten over Parkinson en erfelijkheid.

Maar wat is Parkinson eigenlijk?

(kort uitgelegd)

De ziekte van Parkinson is een progressieve ziekte die het centrale zenuwstelsel aantast en motorische problemen in de hand werkt.

Kenmerken van de ziekte van Parkinson zijn onder andere trillen, stijve spieren, traag bewegen, vermoeidheid en evenwichtsverlies. Het trillen kan voorkomen in de armen, benen, voeten en het gezicht.

Wil je de volledig uitleg lezen, klik dan hier.

In dit artikel kan je ook lezen welke rol ijzer speelt in het kader van de ziekte van Parkinson en waarom je best begint met thee drinken als Parkinsonpatiënt.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?