Pas deze 6 tips toe voor rimpelloze handen!

Door de drogere lucht tijdens de zomermaanden hebben onze handen het zwaar te verduren. De huid wordt droog, je handen vertonen meer rimpels en nagels gaan splijten.

En je weet het… Handen kunnen je leeftijd verraden! Dagelijkse gewoonten kunnen rimpels veroorzaken.

Tijd om dat aan te passen dus ;-)

We smeren dagelijks crèmes op ons gezicht om rimpeltjes te voorkomen. Maar onze handen worden al eens vergeten. Toch is het belangrijk ze goed te verzorgen.

Een handcrème spreekt voor zich én toch ‘vergeten’ we het vaak!

Smeer je handen in met veel handcrème, het liefst meerdere keren per dag. Zorg er ook voor dat je meerdere handcrèmes hebt: thuis, op het werk, in je handtas… Vergeet niet om ook je nagels goed in te masseren met de crème.

Kies daarnaast voor de juiste zeep!

Gebruik een PH-neutrale zeep wanneer je je handen wast. Die zorgt dat je huid minder snel gaat uitdrogen. Moet je vaker dan gemiddeld je handen wassen – bijvoorbeeld door je werk – smeer dan altijd een handcrème na het wassen.

Gebruik altijd en overal handschoenen!

Draag als je tijdens deze koude dagen buiten bent handschoenen. Handschoenen zijn niet alleen hip, ze dienen ook als bescherming tegen de snijdende wind, koude en droge lucht.

Draag ook als je schoonmaakt handschoenen – zeer belangrijk! Schoonmaakmiddelen drogen je handen erg uit, met rimpels als resultaat.

Wil je je handen echt verwennen? Smeer voor je gaat slapen een extra dikke laag en doe eventueel katoenen handschoentjes aan om het goed in te laten trekken.

Wees zuinig met handgel!

Ok, ik geef het toe, ik heb het ook graag in mijn handtas (en de auto): een flesje handgel.

Maar eigenlijk beperk je het gebruik best. De gel bestaat namelijk vooral uit alcohol, en dat zorgt er dan wel voor dat bacteriën verdwijnen, het zorgt ook dat je huid vocht verliest en daardoor droog en rimpelig kan worden.

Perfect als je écht geen kraan in de buurt hebt. Maar anders zo weinig mogelijk gebruiken.

Lak je nagels liefst zelf!

Ik weet ook wel dat het lakken van je nagels je niet minder rimpels gaat opleveren, maar het is wel stukken beter dan ze te laten doen door een nagelstyliste. De blauwe lamp met het UV-licht veroorzaakt namelijk rimpels.

Zorg af en toe voor wat extra verzorging!

Geef je handen af en toe wat extra aandacht. Een milde handscrub verwijdert dode huidcellen. Een handmasker kan de droge huid van je handen een extra boost geven.

Heb je vaker last van droge handen die rimpels vertonen en zwakke, breekbare nagels?

Dan heeft jouw lichaam waarschijnlijk een tekort aan aminozuren opgelopen.

Door een tekort aan aminozuren worden je nagels erg zwak en dat lijdt tot gespleten of gescheurde nagels. Je huid is minder elastisch waardoor rimpels ontstaan, de vochtbalans wordt verstoord met droge handen als resultaat.

Wat zijn aminozuren en welk effect hebben ze op je huid?

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy