Praktische tips voor de komende zomersolden!

Braafjes heb ik de afgelopen weken de kledingwinkels gemeden – heb ik wel online ‘gezocht en gekeken’ naar kleding & schoenen, maar niets gekocht… om NU mijn slag te kunnen slaan!

Een gewaarschuwd vrouw is er twee waard, dus geef ik jullie vandaag enkele tips.

Zelfs voor de solden kan je al koopjes op de kop tikken!

Officieel mag er pas soldenkorting gegeven worden vanaf 3 juli.

Veel steden en gemeentes organiseren de laatste 2 weekenden van juni al vaak braderieën. Hierbij geven ze dan vaak reeds ‘korting’ bij aankoop van 2 producten.

Schoenenwinkels adviseren je zelfs om een stel veters van 5 euro als 2e product te kopen, waardoor je op die mooie schoenen al 50% korting kan scoren.

Kledingketens raden je dan weer aan om een armbandje van 7-8 euro erbij te kopen, waardoor je ook hier op beide producten je korting krijgt.

Komend weekend hebben we een feestje en volgende week staat er een huwelijksfeest op de planning.

Ik durfde niet écht te wachten tot de solden zelf om nog iets leuks te scoren dus ben ik gisteren ook gaan braderie-shoppen.

Resultaat: 2 leuke jurkjes aan 30% korting en een rokje aan 50% – in de koppelverkoop. Toch al een mooie korting om nog geen solden te zijn, niet?

En dan nu de échte soldentips!

Mijn allereerste en belangrijkste tip – Koop bewust tijdens de solden, zorg ervoor dat je koopjes van vandaag niet de miskopen van morgen zijn ;-)

Volgens Luc Ardies van Unizo, starten de zomersolden reeds met kortingen van 30% bij de kleinere zelfstandigen. In de grotere winkelketens zullen al grotere kortingen te scoren vallen.

Komt daarbij dat het weer nog niet bepaald veel heeft voorgesteld, dus er zal heel wat interessants te vinden zijn in de winkelrekken dit jaar, deze zijn door het slechte weer namelijk erg vol blijven liggen.

1. Waarom ga je tijdens de solden niet eens naar een designershop waar de dure spullen nu eindelijk wel binnen bereik zijn? Laat de goedkopere ketens eens links liggen, daar kan je het hele jaar door al leuke dingen scoren tegen faire prijzen.

Pik er liever een ‘essential’ uit, een stuk je nog jaren plezier zal bezorgen. Ga voor een mooie jas, het paar schoenen dat al even op je verlanglijstje staat of de perfect zittende jeans van een designermerk.

2. Vermijd ten allen tijde om op de drukste momenten te gaan ‘soldenshoppen’. Ga liever tijdens de week in de voormiddag, dan in de namiddag of tijdens het weekend.

Niet alleen is het dan een drukte van jewelste bij de paskamers, waar ik een bloedhekel aan heb (en me dan ook meteen terug omdraai)… de stapels kleren zijn dikwijls niet meer te overzien, ze liggen er rommelig bij en alles ligt door elkaar.

Zo mis je gegarandeerd een interessant koopje.

3. Om te gaan shoppen tijdens de solden moet je er niet uitzien als een fashion queen, maar eerder als een casual housemom ;-) Kleed jezelf gemakkelijk!

Kies bij voorkeur voor een makkelijke en simpele t-shirt met legging/jegging als basisoutfit. Zo hoef je geen acrobatische toeren uit te halen in de pashokjes.

Ga voor makkelijke sneakers, ideaal als stapschoenen (je legt toch wat kilometers af als je gaat shoppen) én om makkelijk aan en uit te krijgen in de winkel.

Laat ook alle balast thuis: een lichte handtas is wendbaarder in de winkel en oorbellen/ringen/kettingen kunnen je alleen maar hinderen.

4. Patience my dear… Geduld is een mooie deugd, ook als het om solden gaat.

Wie nog even wacht (én het aandurft) kan in de laatste weken van juli pas échte koopjes doen. In heel wat designerwinkels gaan de laatste items met erg hoge kortingen over de toonbank.

5. Shop online, vanuit je luie zetel!

Wie geen zin heeft om eindeloze rijen te trotseren aan de pashokjes en idem aan de kassa, kan haar online winkelmandje vullen zonder elleboogstoten uit te delen ;-)

En mijn allerlaatste tip…

Ga niet soldenshoppen om te soldenshoppen, enkel en alleen omdat het nu goedkoper is. Vaak ga je dan zonder doel naar de winkelstraten, heb je niet écht iets nodig… maar zie je wel allerlei leuke ‘afgeprijsde’ items en geef je vaak meer geld uit dan dat je gericht gaat shoppen na de solden.

Als je het écht niet kan laten, laat je bankkaart thuis en neem een bepaald budget cash geld mee, zo kom je aan het einde van de dag niet voor verrassingen te staan.

Ik heb tijdens het soldenshoppen dan ook nog eens vaak de pech dat mijn oog nét op dat kleinste stukje van de winkel valt dat al ingedeeld is met de NIEUWE COLLECTIE ;-)

Heb jij nog leuke soldentips?


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy