Preventief ontgiften voor de feestdagen met spirulina

Een paar dagen geleden schreef ik in het artikel ‘tips om minder te zondigen tijdens de feestdagen’ over mijn favoriete groene smoothie.

Ik kreeg hierover veel mailtjes en daarom wil ik vandaag in een apart artikel toch even de voordelen van één ingrediënt benadrukken:

Spirulina – een wondermiddeltje als je het mij vraagt :-)

Het grasgroene poeder mag dan misschien wel een heel erg sterke smaak hebben, zijn voordelen zijn niet te onderschatten.

Wat zijn de voordelen van Spirulina?

1. Proteïnebommetje

Spirulina bestaat voor 3/4 uit eiwitten. Kip is er niets tegen ;-)

Naast de eiwitten barst dit superfood ook van de onverzadigde vetzuren. Geen fan van vis? Dan is Spirulina een goed alternatief.

2. Het is goed voor je kleurtje

Spirulina bevat wel twintig keer zoveel Betacaroteen als een wortel.

En het blijft niet bij Betacaroteen alleen: Wortels bevatten ook een bom aan vitamine A, ze worden zelfs beschouwd als een van de beste bronnen aan vitamine A. Vitamine A is een krachtig anti-oxidant dat je ogen en je zicht in uitstekende conditie houdt.

In Spirulina zitten veel verschillende bioactieve stoffen en antioxidanten die je lichaam helpen bij het regelen van belangrijke lichaamsprocessen (denk aan: cholesterol, bloeddruk en bloedsuikerspiegel).

Handig met al die feestdagen-zondig-momentjes ;-)

2. Popeye is er niets tegen

Grappig dat mijn kinderen popeye niet meer kennen – ben ik echt al zo oud?

Ook wat mineralen betreft steekt spirulina met kop en schouders boven alle andere voedingsmiddelen uit. Er zit vijftig keer meer ijzer in dan in spinazie én het bevat 12x meer ijzer dan lever!

3. Vitaminenboost

Het hele alfabet aan vitaminen is in grote hoeveelheden aanwezig in Spirulina, bijvoorbeeld: het is de rijkste bron van vitamine A, daarnaast is ook B1, B5, B6, E, H en foliumzuur goed vertegenwoordigd

4. Detox

Iedere dag worden we blootgesteld aan giftige stoffen: chemische toevoegingen aan voedingsstoffen (geur-, kleur- en smaakstoffen, zoetstoffen), antibiotica in vlees, pesticiden op groenten en fruit, cosmetica, deodorant, schoonmaakmiddelen, sigarettenrook en uitlaatgassen,…

Ons lichaam beschikt wel over een ‘ingebouwd reinigingsproces’ maar tegenwoordig is de toevoer van giftige stoffen zo groot dat het deze zelf niet allemaal kan verwerken.

Daarom is het voor een goede gezondheid belangrijk om jouw lichaam regelmatig een handje te helpen.

Spirulina bevordert de ontgifting van je lichaam. Het bevat de stof fycocyanine, een stof die zich aan zware metalen bindt zodat die het lichaam kunnen verlaten.

5. Je krijgt er een mooie huid van

Nog een ander belangrijk aspect van spirulina dat je moet weten, is dat het antioxidanten bevat die je helpen om jong te blijven omdat het ouderdomsverschijnselen vertraagt.

Als ik aan anti-aging food voor mijn huid denk, dan denk ik persoonlijk altijd aan bosbessen, omwille van de vele antioxidanten die er in zitten.

Wist je dat spirulina 4x meer anti-oxiderende eigenschappen bevat dan bosbessen?

Antioxidanten beschermen onze huidcellen tegen beschadiging van vrije radicalen, kleine deeltjes die schade in ons lichaam aanrichten.

Als je het mij vraagt… 5 goede redenen om iedere dag mijn groene smoothie te drinken!

Volgende week geef ik je nog meer tips voor de feestdagen, fijn weekend alvast!

Groetjes,

Amy


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy