Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kan rozemarijnolie haaruitval voorkomen?

Rozemarijnolie kan haargroei stimuleren en de dikte van het haar verbeteren. Het zou ook haaruitval kunnen voorkomen, tenminste: als je het op de juiste manier aanbrengt en voldoende lang gebruikt.

Een paar weken geleden zat ik samen met Ella, mijn dochter van 12, bij de kapster. Ze is net zoals mij gezegend met een (heel) volle haardos.

Toch wees de kapster me erop dat Ella meer haarverlies had dan normaal.

Ze merkte dit bij het wassen en het borstelen van haar haar en zei me dat ik dit best even in de gaten kon houden.

En ja… ook thuis in de dagen na het kappersbezoek merkte ik bij het kammen dat de borstel telkens erg veel haar bevatte.

Ik voelde me stom dat ik dit niet eerder had gemerkt.

Maar zoals je misschien wel weet: pubermeisjes van 12 kunnen alles beter dan mama en zo dus ook het verzorgen van hun haar en het mooi maken van hun kapsel… in hun eigen wereldje op hun kamer.

En dit is ook meteen de reden waarom ze mijn aminozurensupplement Beauty Essentials NIET gebruikt om haar haarverlies te verminderen… Als mama iets aanraadt, steigeren de tienerdochters immers…

Beauty Essentials is 100% natuurlijk en ideaal voor glazende haren, sterke nagels en een gezonde huid maar ik moet dus voor mijn eigen dochter op zoek naar iets anders. Tieners…!!

Zoals jullie weten ben ik fan van natuurlijke producten en ging ik op zoek naar een middel dat geschikt was voor jongeren.

Zo kwam ik uit bij een interessant artikel over een simpele keukenolie die haarverlies zou tegengaan.

Het “geheime middeltje” voor lang, glanzend haar blijkt rozemarijnolie te zijn.

Een beetje verder surfen en ik ontdekte dat de hashtag #rosemaryoil meer dan 950 miljoen (!) keer is bekeken op het sociale mediaplatform TikTok.

Meer had ik niet nodig om Ella te overtuigen om het te proberen, want als het op TikTok staat is zeker goed, cool, top, …

Dit eenvoudige brouwseltje (oorspronkelijk gemaakt van rozemarijntakjes en olijfolie) wordt al eeuwenlang gebruikt om haargroei te stimuleren en de haarkwaliteit te verbeteren, vooral in het Middellandse Zeegebied.

Ook als je last hebt van een jeukende, droge hoofdhuid of irritaties is deze haarolie zeer geschikt want het heeft een ontstekingsremmende werking.

Daarnaast verbetert het in beperkte mate ook de bloedcirculatie in je haarvaten, wat bijkomende haargroei stimuleert.

Volgens dermatologen is dit de olie bij uitstek als je nog jong bent en haarverlies begint op te merken, ideaal dus voor mijn dochtertje.

Hoe gebruik je rozemarijnolie voor een optimaal resultaat?

Breng de olie liefst ’s nachts aan voor je gaat slapen, zodat je je haar in de ochtend kan wassen. Het is tenslotte een olie en zal je haar vettig maken.

Neem een 5-10 druppeltjes rozemarijnolie en breng deze aan op je hoofdhuid en wrijf het zachtjes in je haar. Dit doe je door cirkelvormige bewegingen op je hoofd (wees voorzichtig met lange nagels) te maken.

De olie werkt het best in combinatie met een hoofdmassage: het kalmerende effect in combinatie met de olie doet wonderen.

Let wel: rozemarijnolie is géén wondermiddel dat snel werkt. Om effect te zien, moet je het product voor minimum 10-12 weken gebruiken.

Ik zou natuurlijk liever hebben dat ze de rozemarijnolie gebruikt in combinatie met het aminozurensupplement Beauty Essentials voor het beste resultaat, maar ik ga haar zelf maar even laten beslissen ;-)

Ik hoop dat jij mijn advies wel opvolgt en de combinatie gebruikt als je last hebt van overmatig haarverlies?

Je vindt Beauty Essentials via deze link in mijn webshop: https://www.mooiverouderen.com/product/beauty-essentials/

Groetjes,
Amy

PS: als je last hebt van overmatig haaruitval, doe je er goed aan ook jouw dagelijkse verzorging aan te passen. Ik heb er eerder al een interessant artikel over geschreven: haarverzorging bij haaruitval

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Pinterest
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Picture of Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

3 "onbekende" voedingsstoffen voor dik, sterk haar

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik