Search
Close this search box.

Help, ik heb een slappe huid, dun haar en voel me futloos…

Als je jezelf in één of meer van deze zaken herkent, raad ik je aan om dit artikel even te lezen...

Een paar dagen geleden kreeg ik deze lezersvraag van Ingrid. Ze heeft last van een slappe huid, dun haar en een futloos, uitgeblust gevoel en vroeg of ik haar advies kan geven.

Ik doe mijn best!

“Hoi Amy

Ik ben 55 jaar en de elasticiteit begint uit mijn gezicht te gaan. Mijn huid gaat wat hangen en ik heb meer fijne lijntjes.

Maar mijn huid hangt nu wel onder mijn kin :-)

Ik gebruik altijd amandelolie en/of castor olie voor mijn gezicht en body. Mijn huid is wel heel zacht, maar hoe krijg ik weer wat volume terug in mijn gezicht?

Ik kan eigenlijk over het algemeen wel een oppepper gebruiken. Mijn haar is ook dun,

Ik zit in de overgang en ik voel mij ook erg futloos, uitgeblust en vaak ziek (terwijl ik toch vitamine B, vitamine C, vitamine D, magnesium en multivitaminen slik).

Wat zou jij mij adviseren? De vloeibare collageen, Beauty Essentials of een serum en moisturizer om mijn huid weer strakker te krijgen?

Ik hoor het graag van je!!

Groet,

Ingrid”

Wanneer we ouder worden, is het normaal dat onze huid zijn elasticiteit verliest en wat meer gaat hangen.

Het is normaal dat er wat meer fijne lijntjes ontstaan en dat ons haar wat dunner wordt.

Dit zijn de tekenen van veroudering.

Maar…

Als al deze zaken voorkomen samen met een uitgeblust, futloos gevoel en vaak ziek zijn, raad ik je aan om toch eerst en vooral naar de “binnenkant” te gaan kijken.

Het zijn namelijk symptomen van dieperliggende oorzaken en heel vaak wijzen deze zaken op ernstige tekorten.

Onze huid heeft bijvoorbeeld (naast voldoende vitaminen) de aminozuren threonine, serine, proline en glycine nodig om een stevige, elastische huid te kunnen ontwikkelen.

Ons haar heeft dan weer methionine, arginine en glutamine nodig om sterke haarwortels en glanzend haar te kunnen produceren.

Aminozuren kunnen ook nuttig zijn tijdens de menopauze: arginine kan zorgen voor meer elasticiteit in de bloedvaten en kan zo helpen bij opvliegers. Lysine ondersteunt de werking van arginine en helpt zijn om “hot flashes” de baas te kunnen.

Een futloos, uitgeblust gevoel of slecht slapen ontstaat wanneer ons lichaam te weinig serotonine (het “feel good” hormoon) of melatonine (het slaaphormoon) kan produceren omdat het aminozuur tryptofaan onvoldoende aanwezig is.

Aminozuren zijn de bouwstenen van ALLE weefsels, hormonen en processen in ons lichaam.

Alles in ons lichaam heeft aminozuren nodig, dus ik raad je aan om daarmee te beginnen. Doe eens een “kuur” van 3 maanden met Beauty Essentials om de voorraad aminozuren op peil te brengen.

De eerste weken ga je… niets merken. En dat is volkomen normaal, want het duurt even voor de voorraden helemaal zijn aangevuld en jouw lichaam heeft tijd nodig om opnieuw een strakkere huid of dikker haar te produceren.

Waar je wel meteen een opkikker van krijgt, is dagelijks een schepje Greens Power, zeker tijdens de herfst- en wintermaanden wanneer we weinig zonlicht hebben en minder buiten komen.

Het levert gigantisch veel vitaminen en mineralen (1 schepje = 5 tot 6 porties groenten en fruit) en geeft veel energie. Daarnaast ondersteunen de mix van vitaminen en mineralen ook het immuunsysteem, waardoor je minder vaak ziek zou moeten worden.

Ik zou dus enkel beginnen met Beauty Essentials en Greens Power.

Je hebt waarschijnlijk al een goede dagcrème in huis? Reinig jouw huid dagelijks, smeer een dagcrème (en liefst ook een nachtcrème voor het slapen gaan) en scrub jouw huid 1x per week om de dode huidcellen te verwijderen.

Verwacht geen wonderen op een paar dagen, geef het wat tijd en blijf ondertussen zo gezond mogelijk eten.

Drink voldoende water of groene thee, beperk suikers en alcohol, eet meer proteïnen en minder bewerkte koolhydraten.

Hopelijk ga je ermee aan de slag. Stuur me binnen enkele weken aub even wat dit voor jou gedaan heeft?

Groetjes,
Amy

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Pinterest
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Nee, ik heb het niet over vitaminen en mineralen… Klik op de knop hier beneden en ik stuur alle info meteen naar jouw mailbox.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

3 "onbekende" voedingsstoffen voor dik, sterk haar

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik