skip to Main Content

Slechte nachtrust net zo slecht als roken of alcohol?

Slecht slapen is niet alleen vervelend maar ook gevaarlijker dan veel mensen denken.

Het is namelijk net zo slecht voor je gezondheid als te weinig bewegen en zelfs roken.

Dat blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Mensen die ‘s nachts veel woelen en draaien, hebben vier keer zoveel kans op een beroerte als mensen die regelmatig goed slapen. Daarmee is een slechte nachtrust net zo’n grote trigger voor hartaanvallen als roken.

Professor Valery Gafarov, bij de presentatie van het onderzoek in het Kroatische Dubrovnik.

Slaap is geen onbelangrijk issue. Hart- en vaatziekten zorgen voor de helft van de totale sterfte onder de bevolking, Deze worden vaak veroorzaakt door beroertes en hartaanvallen, die op hun beurt weer worden veroorzaakt door slapeloosheid.

Volgens een Brits onderzoek van het biomedisch bedrijf Vielife zou een chronisch slaaptekort te vergelijken zijn met een alcoholprobleem.

Volgens het onderzoek kun je werken terwijl je oververmoeid bent vergelijken met dronken achter het stuur kruipen. Op de werkvloer is een chronisch slaaptekort dus even erg als een drankprobleem.

De Britse studie wijst ook uit dat vrouwen iets vaker aan een slaaptekort lijden dan mannen.

Heb jij ook vaak het gevoel dat je zo moe bent? Denk jij dat je een (chronisch) slaaptekort hebt?

Dan kan ik je dit artikel aanraden dat ik een tijdje geleden al schreef: ‘Waarom ben ik vaak zo moe?’

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x