skip to Main Content

Snacks die goed zijn voor je nachtrust

Steeds meer mensen hebben problemen met slapen en ons eetpatroon heeft daar best een grote impact op.

Eten voor het slapengaan zou niet goed zijn, zo wordt beweerd.

Maar er zijn toch een aantal kleine snacks die goed zijn en je nachtrust bevorderen.

Bepaalde voedingsstoffen hebben de kracht om je beter te doen slapen (ze hebben een kalmerend effect op de hersenen), net zoals cafeïne je slaap net verstoort.

Naast de kwaliteit van je bed, een goed verluchte slaapkamer, duisternis en stilte, kan ook de voeding die je eet in de uren voor je gaat slapen bepalend zijn voor je nachtrust.

De juiste ‘late night snacks’ zijn een belangrijk ingrediënt voor een geslaagde slaapcyclus. Ik vond er een aantal op Goed Gevoel.

Natuurlijk weet iedereen dat je best geen grote maaltijden meer eet vlak voor het slapen gaan, dit kan nogal wat ongemak en indigestie veroorzaken.

Maar toch kan een snack voor het slapen wonderen doen. De perfecte snack bevat complexe koolhydraten, proteïnen en liefst ook wat calcium. Hierdoor behoren zuivelproducten tot de beste ‘nachtmutsjes’ :-)

Zuivelproducten als yoghurt en melk zijn perfect, aangezien calcium efficiënt stress aanpakt en de zenuwvezels stabiliseert, ook die in de hersenen.

Groene bladgroenten als spinazie zouden eveneens stress inperken door de rijke hoeveelheid calcium.

Volkoren granen, laag aan suiker, helpen dan weer omdat ze complexe koolhydraten bevatten die de circulatie van tryptofaan in de bloedstroom bevorderen.

Deze aminozuren worden door het lichaam gebruikt om serotine en melatonine aan te maken, twee relaxerende neurotransmitters die broodnodig zijn om in slaap te vallen, aangezien ze het ‘verkeer’ in ons zenuwstelsel verminderen, waardoor ons brein kalmeert.

Meer weten over aminozuren en wat ze nog meer voor je lichaam (en je slaap kunnen betekenen) – klik dan hier verder.

Als rijke bron van magnesium en kalium zijn bananen ook een goede avondsnack. Ze helpen gestresseerde spieren te kalmeren en bevatten eveneens tryptofaan, belangrijk voor de productie van hersenkalmerende hormonen.

Om exact dezelfde redenen zijn ook amandelen perfect. Ze brengen bovendien proteïnen aan die een stabiele suikerspiegel onderhouden en het lichaam doen overgaan van een adrenalinecyclus in een rust- en verteermodus.

Bron – Goed Gevoel

Meer energie en minder zin in zoet?

Greens Power is een “Superfood blend” met chlorella, gerstegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, probiotica, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Dagelijks een glas ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam, vermindert zin in zoet, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s energie. Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x