Spirulina – het groene superfood vol voordelen!

Het ziet er op het eerste gezicht waarschijnlijk niet echt aanlokkelijk uit: het heeft een krachtig, bijzonder aroma met een duidelijke en intense groene kleur.

Maar afgezien van de rare en ongewone uitstraling, wordt spirulina gezien als een echt superfood, omdat het in staat is om je een enorme hoeveelheid verschillende voedingsstoffen te geven.

Verschillende gezondheidsorganisaties raden het aan om het aan je dieet toe te voegen in de vorm van een voedingssupplement.

De NASA heeft spirulina zelfs toegevoegd aan het dieet van astronauten die op ruimtemissies zijn, wat je waarschijnlijk wel een idee geeft dat dit natuurlijke product een hoge voedingswaarde heeft.

Maar wat is spirulina nu eigenlijk?

Spirulina is simpel gezegd een blauw-groenkleurig zeewier.

Het interessante van spirulina is, dat het veel meer verteerbare eiwitten (60%) dan bijvoorbeeld rundvlees (27%) bevat en ook een grote hoeveelheid voedingsstoffen, die zeer bevorderlijk voor je lichaam zijn.

Het bevat 12x meer ijzer dan lever, is de rijkste bron van vitamine A, daarnaast ook B1, B5, B6, E, H en foliumzuur.

Spirulina kan je tegenwoordig in verschillende vormen van voedingssupplementen vinden waaronder ook een poeder waardoor je het gemakkelijk aan je dagelijkse shake of smoothie kan toevoegen.

Wist je dat spirulina je helpt om je immuunsysteem te versterken?

Niet vreemd als je de vorige alinea aandachtig hebt gelezen ;-)

Je immuunsysteem is continu bezig met allerlei schadelijke micro-organismen af te weren zodat je geen infecties of ziektes krijgt. Maar… je immuunsysteem kan helaas niet altijd op volle toeren draaien en verzwakt dan ook af en toe.

Op die momenten kan je wel eens een griepje of verkoudheid krijgen…

Door alle gezonde voedingsstoffen in spirulina zorgt het ervoor dat je immuunsysteem sterk blijft en jij minder snel ziek zal worden.

Wist je dat spirulina goed is voor je ogen?

Als ik denk aan ‘goed doen voor mijn ogen’ dan denk ik aan ‘wortels’.

Jij toch ook?

En gelijk heb je, wortels bevatten een bom aan vitamine A, ze worden zelfs beschouwd als een van de beste bronnen aan vitamine A. Vitamine A is een krachtig anti-oxidant dat je ogen en je zicht in uitstekende conditie houdt.

Nu is het zo dat spirulina nog meer vitamine A bevat dan wortels… je raadt al waar ik naartoe wil zeker?

Wist je dat spirulina je kan helpen om gewicht te verliezen?

Het gebruik van spirulina heeft een eetlustverminderend effect. Het creëert snel het gevoel van volheid.

Dit komt omdat het niet alleen rijk is aan verschillende voedingsstoffen, eiwitten en mineralen, maar ook zeer goed voldoet aan dieetbehoeften en de vraag van je lichaam naar meer voedsel vermindert.

Wist je dat spirulina je kan helpen om ouderdomsverschijnselen te vertragen?

Nog een ander (heel) belangrijk aspect van spirulina dat je moet weten, is dat het anti-oxidanten bevat die je helpen om jong te blijven, omdat het ouderdomsverschijnselen vertraagt.

Als ik aan anti-aging food denk, dan denk ik persoonlijk altijd aan bosbessen, omwille van de vele anti-oxidanten die hierin zitten!

Spirulina bevat 4x meer anti-oxiderende eigenschappen dan bosbessen!

Anti-oxidanten beschermen je huidcellen tegen beschadiging van allerlei externe radicalen. Dit voordeel is vooral merkbaar in de huid, nagels en de uitstraling van je haar en je gezondheid.

Daarom drink ik iedere dag een glaasje Greens Power.

Greens Power bevat immers niet enkel een flinke portie spirulina, maar daarnaast ook probiotica, enzymen, vezels, vitaminen, mineralen, sporenelementen,… Eén schepje bevat meer dan 50 verschillende voedingsstoffen (even veel als 5 tot 6 porties groenten en fruit)

Het is één van de weinige producten die ik écht iedereen aan kan raden. Als jij van de voordelen van dit product wilt genieten, klik dan hier om het in huis te halen.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?