Sportblunders na een ‘time-out’ vermijden?

Deze én vorige week hebben mijn man en ik allebei een aantal dagen languit op de zetel gelegen, niet voor het plezier – maar wel omdat we lamlendig ziek waren!

Alle spieren deden pijn, geen eetlust, koorts, hoofdpijn, buikpijn, … ik denk dat zowat alle symptomen de revue zijn gepasseerd.

En net toen ik zo goed bezig was met mijn nieuwe sportschema!

BUMMER! Alles om zeep :-(

Ik was veel minder gaan sporten, waar ik normaal 3 keer per week naar de fitness trok, was ik nu op 10 dagen amper één keer tot daar geraakt.

Vandaag vol goede moed er terug tegen aan dus… deze week een beetje éxtra gas geven!

Totdat ik het volgende artikel op de site van Goed Gevoel las : ‘Vermijd deze blunders na een sportpauze.’

Ai, mijn idee van een beetje extra te doen en de schade proberen in te halen meteen ontkracht – geen goed idee volgens de eerste blunder: *Inhaalmanoeuvre*

Het maakt niet uit of je weken of zelfs maanden ‘out’ bent geweest, het heeft geen zin om jezelf over je grenzen te jagen omdat je de noodzaak voelt om de schade in te halen. Overdrijven zorgt niet alleen voor pijnlijke spieren, maar vergroot ook de kans op (nieuwe) blessures. Bouw zeker de eerste week aan een rustig tempo op. Laat de persoonlijke records maar even voor wat ze zijn.

Wil je weten welke blunders je nog zoal kan maken? Klik dan snel verder naar het artikel!

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?