skip to Main Content

Step aerobic, de ideale sport voor een mooi figuur

De laatste maanden is de plaatselijke fitness voor mij een klein paradijs geworden om wat stoom af te blazen. Gemiddeld 3x per week kan je me er vinden en iedere week ontdek ik wel iets nieuws.

Al is het een nieuw toestel (eigenlijk staat het ding er al 2 jaar) of een nieuwe oefening die ik iemand zie doen en die ik ook wil proberen. Vorige week was het een groepsles.

Deze les wordt natuurlijk al van in het begin gegeven en ik heb al vaak aan het raampje van de groepsles staan kijken naar alle dames die mooi synchroon op een neer springen op swingende beats.

Vorige week heb ik voor het eerst mee gedaan met de Step Aerobic. Volgens mij is dit een ideale les om in een uurtje tijd je hele lichaam te trainen én zo een mooi figuur te krijgen.

Je oefent namelijk AL je spieren. Je uithoudingsvermogen wordt er ook erg door verbeterd.

Je been-, bil- en heupspieren worden bij step aerobic het meest getraind. Maar ook je armen gaan mee, waardoor ook deze goed gevormd worden.

Bij de meeste fitnesscentra, is er op het einde van de les ook een sessie voor de buikspieren.

Maar wat is step aerobic nu precies? Wel, op de maat van de muziek stap je op een bankje en er weer vanaf. Aan stevig tempo natuurlijk!

Langzaam wordt er tijdens de les een choreografie opgebouwd.

Elke les wordt opgebouwd uit een warming up, het hoofdgedeelte, en dan uiteraard een cooling down.

Voor degene die nog wat extra training willen, kunnen er blokjes onder het bankje gezet worden, zodat je beenspieren harder moeten werken.

Ook kan je de oefeningen met een springbeweging uitvoeren, zodat je nog meer calorieën verbrandt. Je legt het niveau voor jezelf dus eigenlijk zo hoog of zo laag als je zelf wilt.

Step aerobic is hierdoor voor iedereen toegankelijk. Het is wel wat belastend voor de knieën, dus als je zwakke knieën hebt, zul je je niveau daarop moeten aanpassen.

Er bestaan ook verschillende varianten op step aerobic (hier pump genaamd): bijvoorbeeld met lichte gewichtjes of halters in de handen de step aerobic uitvoeren.

Nog een voordeel aan step aerobic is, dat je enkel een goede sportschoen nodig hebt (die de schokken opvangt).

Het zijn groepslessen, dus je kan gezellig samen met de rest sporten, je hebt het gevoel dat je SAMEN aan een beter lichaam werkt en dat alleen al geeft een goed gevoel – vind ik toch :-)

In onderstaand filmpje kan je een paar basisbewegingen zien, die tijdens de meeste lessen wel voorkomen:

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken

GEEF ME 5 DAGEN... EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er snel egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een "Stappenplan voor een mooie huid" gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

x

Send this to friend