Te druk om af te vallen? Niet meer met deze tips!

Ik geef toe – ik denk het soms ook wel: ‘Ik heb het veel te druk om op dieet te gaan of af te vallen…’

We leven momenteel dan ook in een maatschappij waarin iedereen het altijd druk heeft en het leven is gewoongweg behoorlijk hectisch.

Een druk leven kan je erg tegenhouden/belemmeren als je wat kilo’s wilt kwijt raken. 9 to 5 jobs zijn erg zeldzaam, vaak heb je ‘s avonds nog afspraken ingepland, is er het rush-hour met de kinderen, …

Stress en tijdsdruk zorgen ervoor dat op dieet gaan en sporten vak naar de achtergrond verschuiven of zelfs verdwijnen.

Geef toe, wie heeft er na een drukke werkdag nog zin om verse groenten en fruit te gaan kopen in de supermarkt, allerlei gezonde en uitgebreide recepten uit je mouw te toveren, laat staan dat je hierna nog naar de sportschool/fitness gaat.

Ik heb voor jou een aantal afval-tips om af te vallen tijdens je drukke leven :-)

1. Plan je work-outs in je (drukke) agenda in

Drukke mensen zetten altijd al hun afspraken in hun agenda of telefoon (liefst met herinneringsmelding)- zo doen we dat hier toch, mijn man en ik linken zelfs onze agenda’s aan elkaar zodat we altijd weten dat er iemand thuis is bij de kinderen als we een nieuwe afspraak of work-out willen toevoegen.

PLUS – als je je workout die je ‘s avonds om 19:00 (als de kinderen in bed liggen) of ‘s morgens om 8u30 (als je de kinderen net naar school hebt gebracht) plant én ook in je agenda zet dan zul je dit eerder als belangrijke afspraak zien en ook makkelijker doen.

2. Verwijder alles wat ongezond is uit je keuken

Dit kan misschien even pijnlijk zijn maar ga eens door je keukenkasten en koelkast en gooi alle snacks die veel suiker bevatten en alle andere ongezonde snoep/voeding weg.

Wanneer je het druk hebt (en geen tijd hebt) dan ben je sneller in staat om deze ongezonde snacks te pakken in plaats van gezonde dingen en dat bevordert niet bepaald je dieet.

PLUS – Nadat je je keuken in healthy mode hebt gezet zoek je al het gezonde eten bij elkaar en leg je het ergens waar het altijd in je zicht ligt zodat je hier als eerste naar grijpt als je honger hebt.

Ook in je koelkast kun je al het gezonde eten op ooghoogte leggen en ook de lades kun je volstoppen met makkelijk te bereiden (maar wel gezonde) maaltijden.

3. Maak grote porties klaar als je kookt

En dan bedoel ik niet dat je die grote porties in één keer moet opeten ;-)

Koken moet je toch, zelfs de drukst bezette mensen komen er niet onderuit. Deze tijd ben je toch kwijt – waarom dan niet voor 4 of 6 personen koken in plaats van voor 2. De overgebleven portie vries je in en zo heb je volgende week met enkel een paar minuten opwarmen een (gezonde) maaltijd op tafel staan.

Restjes doen het hier thuis de dag erop ook vaak goed als lunch of ontbijt.

Maak bijvoorbeeld een hele kip klaar. Deze blijft nog een tijdje goed in de diepvries of kun je de dag erop in een andere maaltijd weer gebruiken – zodat jij dan wat tijd kan besparen met het maken van een compleet nieuwe maaltijd.

4. Zorg voor kant en klare gezonde snacks (en heb die ook altijd bij!).

Twee keer per week werk ik alle groenten en fruit op om dienst te doen als snack.

Diepvrieszakjes in de aanslag, fruit snijden per portie, de dag(en) erop neem je gewoon een voorgesneden zakje fruit uit de diepvries en mengt die in een shake of onder wat magere yoghurt. Heerlijk!

De nuby-potjes van de kinderen, die vroeger dienst deden voor groentepap en fruitpap, doen nu dienst als snackdoosje voor mama. Worteltjes, komkommer, kerstomaatjes – alles mooi gewassen en gesneden en je hebt voor een paar dagen gezonde snacks grijpklaar in de koelkast staan.

Een uurtje werk – een paar dagen plezier ;-)

5. Zorg dat jouw lichaam “klaar” is om vetten te gaan verbranden

Veel vrouwen leveren serieuze inspanningen om de kilo’s er af te krijgen, maar boeken amper resultaat. Ze letten maandenlang op hun voeding, eten zo gezond mogelijk en bewegen dagelijks maar als ze dan op de weegschaal gaan staan… is het resultaat bedroevend.

Klinkt bekend? ;-)

Komt waarschijnlijk doordat hun lichaam niet klaar is om vetten af te breken omdat het enkele essentiële aminozuren mist. De aminozuren L-arginine, glutaminezuur, ornithine en L-glycine spelen een belangrijke rol bij de afbraak van lichaamsvet en onze verbranding, terwijl L-carnitine verantwoordelijk is voor het transport van lichaamsvet naar onze “oventjes”.

Als je een tekort aan één of meer van deze aminozuren hebt (wat bij de meerderheid van de bevolking het geval is), wordt het heel erg moeilijk om resultaat te boeken.

Je kan de natuurlijke voorraad aminozuren aanvullen met Beauty Essentials, een 100% PUUR NATUUR product zonder toevoegingen van synthetische stoffen. Vind ik wel belangrijk.

Hier zijn een paar reacties van lezeressen die Beauty Essentials gebruiken:

jacintha

tina

Als je jouw natuurlijke voorraad aminozuren wil aanvullen, klik dan hier om Beauty Essentials in huis te halen. Wil je liever eerst nog wat reacties van gebruiksters lezen? Dat kan op deze pagina

Bron: Womenshealthmagazine

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?