Content voor Ingelogde Gebruikers

TIP! Zonder stress de feestdagen doorkomen!

Nog een tweetal weekjes en dat is het zover, Kerst! Ik heb deze week al een paar tips gegeven rond de feestdagen, de tip van vandaag is er eentje die ons helpt om minder ‘te stressen’ tijdens de feestdagen!

Stress is niet gezond. Zeker niet tijdens de feestdagen.

Tijdens de feestdagen hoor je te genieten ;-)

Maar dat is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan, zeker als het feestje bij jouw thuis is en jij voor een supermenu moet zorgen.

Als gastvrouw dien je er dan ook nog eens – na al dat kokkerellen – helemaal tip-top uit te zien!

Daarom is voorbereiding hierbij heel belangrijk.

Goed begonnen is half gewonnen ;-).

Je outfit en je make-up

Je outfit heb je meestal wel op voorhand in huis. Toch gebeurt het wel eens dat vrouwen op de dag zelf nog schoenen of een bijhorende panty moeten gaan halen.

Ik – vorig jaar!

Wees slim en zorg dat het een weekje op voorhand al allemaal netjes in jouw kast staat te wachten.

Ook de schoenen die bij je (nieuwe) kleedje horen, de juwelen die je wilt aandoen en zelfs de speldjes die je in je haar wilt doen!

Vergeet trouwens je panty’s niet klaar te leggen.

Koop eventueel een extra paar, ik heb meestal last minute ongelukjes met mijn nagels en mijn panty, of met een schoen van één van de kinderen.

Als je voor je make-up wat nieuws wilt proberen, dan oefen je dat best op voorhand al eens. Zeker met nieuwe make-up (die je dus natuurijk ook al op voorhand in huis haalt). Dan kom je de dag zelf niet voor verrassingen te staan omdat het niet wilt lukken.

Op de dag zelf kan je er ook voor kiezen om ‘s morgens al een dag make-up aan te brengen en deze dan om te zetten in een avond make-up. Of dat mogelijk is, ligt er natuurlijk aan voor welke look je wilt gaan.

Hebben je partner en/of kinderen nog wat hulp nodig met hun outfit? Check ook daar even (ruim) op voorhand en doe hiervoor dezelfde voorbereidingen.

Het menu

Bedenk op voorhand al wat voor menu je gaat maken. Ga je het simpel houden? Of wil je liever uitgebreid gaan?

Het gemakkelijkste is natuurlijk een menu waarbij je op voorhand (misschien de dag ervoor) al heel wat voorbereidingen kan doen.

Schrijf goed op hoe je het wilt aanpakken en wat je ervoor nodig hebt. Heb je alle materialen in huis? Zo niet, haal deze dan al even bij je buurvrouw, vriendin, …

Een boodschappenlijst op voorhand maken is zeker geen overbodige luxe. Check of je zelfs de ‘dagdagelijkse’ dingen in huis hebt. Niets zo vervelend als nog vlug naar de winkel moeten rennen omdat het zoutpotje net leeg is!

De ingrediënten die wat langer vers blijven kan je gerust op voorhand al halen. Dan hoef je op de dag zelf enkel nog de verse ingrediënten gaan halen.

Zitten er speciale ingrediënten in je menu? Ga dan op voorhand al eens op zoek in welke winkel je ze kan halen. Of bestel ze al bij de groentewinkel, zodat je er zeker van bent dat je al je ingrediënten op tijd in huis hebt.

Tafel- en andere versieringen

Bij een lekker menu hoort een mooi aangeklede tafel.

Kijk ook hier of je het simpel wilt houden, of meer ‘extravagant’.

Denk op voorhand goed na welke placematjes, onderborden, servies, bestek, glazen, servieten, kaarsjes, decoratie, bloemen, plaatswijzers, … je wilt gaan gebruiken.

Hier geldt weer de boodschap dat je best de dingen die je op voorhand al kan halen best in huis haalt of goed uitkijkt waar je alles kan bestellen.

Wil je niet alleen je tafel maar de hele kamer wat opfleuren in kerststijl? Dat kan je op voorhand allemaal al in huis halen en een dagje ervoor in orde maken ;-).

Cadeautjes?

Tegenwoordig doet niet iedereen meer mee aan cadeautjes. Wat de reden daar ook van is, dat maakt niets uit ;-)

Toch doen velen er wel nog aan mee. Heb je met je gasten afgesproken dat er voor elkaar een cadeautje gezorgd wordt, wacht dan niet tot de laatste dag om deze te gaan halen. In de winkels is het dan koppen lopen, wat voor veel vertraging en frustratie kan zorgen.

Heb je in de week weinig tijd om te gaan shoppen? Geen probleem. Er bestaat vast wel een webshop waarin je dat cadeautje waar je naar op zoek bent kan vinden!

Ik ben dit jaar mijn zetel niet uit geweest voor de kerstcadeautjes en kijk eens aan:

kerscadeautjes

Wees ook hier wel tijdig met bestellen, want gewoonlijk zit er een levertijd op van een paar dagen. Als je via overschrijving betaald, kan een paar dagen duren eer de betaling bij de leverancier aankomt en de meesten verzenden pas als de betaling binnen is.

En… het kan met de feestdagen ook wel gebeuren dat de postbedeling wat trager verloopt!

Zo heb ik deze week nog ondervonden met de nieuwjaarsbrieven die ik voor de kinderen besteld had.

Ze moesten afgelopen vrijdag hun brieven meenemen om te schrijven in de klas.

Ja ja, het eerste en tweede leerjaar al, voor onze Lowie de eerste keer zelf zijn brief schrijven!

Ik heb drie weken geleden op dinsdag de bestelling geplaatst, meteen online betaald, 6 dagen later pas de verzendbevestiging (wegens drukte in bedrijf) gekregen en dan zijn ze pas donderdag aangekomen. Eventjes onderweg dus… maar nét op tijd voor hun werk in de klas.

Dit waren alvast een paar tips die je op weg helpen. Maar vergeet zeker niet deze week de rest van mijn tips in het oog te houden ;-)

Groetjes,

Amy x

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

Omdat ik heel vaak vragen krijg over huidverzorging op latere leeftijd, heb ik het (gratis) “Stappenplan voor de rijpere huid" gemaakt. Hierin ontdek je hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten.