7 natuurlijke middeltjes om donkere kringen en wallen onder jouw ogen te verminderen

Donkere kringen en wallen onder onze ogen zorgen meteen voor een oudere, vermoeide uitstraling.

Daarom geef ik je in dit artikel een aantal tips om wallen en donkere kringen te verminderen.

De oorzaken kunnen van verschillende aard zijn: een nachtje doorgezakt, slecht geslapen, mentale of fysieke stress, ouderdom, teveel afvalstoffen in jouw lichaam, een ongezonde manier van leven of hormonale veranderingen…

Natuurlijk zijn er wel de “standaard” producten die kunnen helpen om de donkere kringen te verwijderen, maar sommige vrouwen hebben nu eenmaal een gevoelige huid en het gebruik van al deze producten (met hun chemische ingrediënten) kan leiden tot nog meer schade in plaats van verbetering.

Je weet dat ik fan ben van natuurlijke middeltjes, dus ook voor de donkere kringen en wallen heb ik een aantal natuurlijke oplossingen gezocht én gevonden ;-)

1. Groene theezakjes

De eerste tip die ik je geef om donkere kringen te elimineren is een koud compres te maken van groene theezakjes.

Dit is een heel gemakkelijke manier omdat groene thee een heleboel nuttige antioxidanten bevat. Daarnaast bevat het ook tannines, die het samendrukken van de bloedvaten en de haarvaatjes onder de ogen bevorderen en een gezonde bloedsomloop stimuleren.

Hoe maak je zo’n compresje?

Sit back, relax en drink een kopje groene thee. Daarna hergebruik je het theezakje: laat het nog even weken in koud water (liefst in de ijskast), plaats het theezakje gewoon op jouw ogen gedurende een kwartiertje.

De koude vermindert wallen en donkere kringen en de werkzame stoffen in de thee doen de rest. Voor een optimaal resultaat herhaal je dit best iedere dag tot je verbeteringen begint waar te nemen. Meestal is dit reeds na een paar dagen.

2. Vijgen

De tweede manier is ook erg handig, hier heb je verse vijgen voor nodig.

Vijgen zijn rijk aan vitamines B, C, fosfor, kalium en mineralen zoals calcium en magnesium die essentieel zijn voor het stimuleren en het herstel van de gezondheid van je huid. Vijgen zijn ook rijk aan antioxidanten en voedingsvezels.

Hoe gebruik je het?

Snij een verse vijg in grote plakken en plaats ze daarna nog een half uurtje in de ijskast. Neem dan 2 plakjes en plaats die een half uurtje op je ogen. Zorg ervoor dat ze ‘het donkere gebied’ helemaal bedekken.

Voor een optimaal resultaat herhaal je dit ook best iedere dag tot je verbeteringen begint waar te nemen, meestal is dit reeds na een paar dagen.

Extra tip! Je kan ook een masker maken van het pulp van vijgen en yoghurt voor een frisse uitstraling. Meng het pulp van 1 vijg met 2 eetlepels yoghurt en masseer het goed in. Laat het ongeveer een kwartiertje inwerken en spoel het daarna af met lauwwarm water.

3. Komkommer

Een komkommerschijfje op je ogen – het is een beeld dat al van kinds af aan met me mee gaat. Bij jou ook?

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige mensen komkommerschijfjes op hun gezicht plaatsen?

Ik dacht vroeger altijd dat het gewoon lekker fris aanvoelde ;-)

Weet dat ze het doen voor de donkere kringen rond de ogen te verminderen.

Net zoals vijgen bevatten komkommers veel anti-oxidanten, die herstellende eigenschappen hebben voor je huid.

Hoe gebruik je een komkommer tegen donkere kringen?

Voor je begint, zorg ervoor dat de komkommer goed vers is. Een komkommer die al even is de ijskast ligt is veel van haar belangrijkste elementen voor je huid reeds kwijt.

Snij de komkommer in grote en dikke plakken en leg ze vervolgens een half uurtje in de ijskast.

Laat ze dan gedurende een kwartiertje hun werk doen op je ogen. Ontspan ondertussen even, geniet van de rust en was je gzicht daarna met lauw water.

Herhaal dit twee keer per dag gedurende een week en je zal zien dat de donkere vlek onder je ogen iedere dag wat zal verdwijnen en je gezicht een frisse, jongere en helderder uitstraling krijgt.

4. Een goede hydratatie

Water is zéér belangrijk in het dagelijks leven. Het bevat geen calorieën of organische nutriënten, maar bevat wel veel mineralen en vitaminen. Ook verwijdert water de toxines uit ons lichaam en zorgt voor een ‘beter transport’ van onze voedingsstoffen.

Bovendien verbetert water de circulatie en de doorbloeding, het voorkomt dat je huid droog wordt en geeft je ogen een fantastisch heldere uitstraling!

Drink dus zoveel water als je kan per dag. Hou altijd een flesje water binnen handbereik waar je ook bent.

5. Voldoende slaap

Dat is eigenlijk het eerste waar je aan denkt bij donkere kringen – te weinig slaap.

Helaas is het niet altijd even gemakkelijk om voldoende slaap te hebben. Geloof me: ik zou niets liever willen dan om 22u mijn bed in te gaan en te slapen tot mijn kindjes om 7u aan mijn bed staan. Maar het lukt me helaas niet.

Tijdens onze slaap begint ons lichaam aan allerlei stappen om het lichaam te ‘herstellen’: oude lichaamscellen worden vervangen door volledig nieuwe cellen.

Natuurlijk biedt voldoende slaap ook een heldere uitstraling. Slapen helpt stress te verminderen (in normale situaties) en herstelt ons energieniveau.

Wist je dat ook je slaappositie invloed heeft op donkere kringen onder je ogen? Als je op je buik slaapt kan je spijsverteringsstelsel niet optimaal werken en kunnen afvalstoffen niet goed afgevoerd worden.

6. Tomatensap

Een tomatenmasker is een goedkope behandeling om er fris uit te zien. Tomaten bevatten heel veel vitamine A en B, die celvernieuwing bevorderen en mineralen die het cellulaire metabolisme stimuleren. Tomaten bevatten daarnaast ook veel antioxidanten die weefselherstel bevorderen.

Haal tomatensap en citroensap in huis voor dit maskertje.

Citroenen zijn een goed natuurlijk antisepticum. Ze worden bovendien ook gebruikt voor het verwijderen van sproeten of huidvlekken. Het bevat vitamine C en in combinatie met de tomaten wordt het een geweldig middel om donkere kringen te verwijderen.

Hoe maak je het masker?

Allereerst meng je één eetlepel citroensap en tomatensap. Klop dit een paar minuten goed door.

Wanneer het klaar is neem je een compresje en week je dit goed in het mengsel en breng je het aan onder je ogen. Laat het gedurende een half uurtje inwerken. Was daarna je gezicht met lauw water. Dit masker mag je 2 keer per dag gebruiken tot je het gewenste resultaat hebt behaald.

7. Rozenwater

Rozenwater zorgt voor een minder rode en geïrriteerde huid, reinigt de poriën en vermindert acné en donkere kringen rond de ogen. Het is bovendien het perfecte anti-oxidant dat helpt om de huidweefsels te regenereren en te vernieuwen.

Dat is meteen de reden waarom ik het heb laten verwerken in mijn Beautiful Day dagcrème op basis van 100% natuurlijke ingrediënten zoals kokosolie, macadamia olie, avocado olie, vitamine E, zonnebloemextract, aloë vera gel, geranium olie en rozenolie.

Wil je meer informatie over deze uiterst voedende dagcrème (en reacties lezen van vrouwen die h’m al gebruiken), klik dan hier voor meer informatie

Naast de uitstekende eigenschappen heeft rozenwater een krachtig aroma dat je helpt om je om beter te voelen en te ontspannen.

Hoe gebruik je het?

Reinig eerst en vooral je huid goed met water. Neem een paar compresjes en drenk ze in het rozenwater. Sluit je ogen en plaats ze op de oogleden gedurende 30 minuten. Opnieuw: genieten en relaxen!

Was daarna je gezicht met lauw water. Herhaal dezelfde procedure dagelijks gedurende een maand en je zal zien dat je gelaat iedere dag frisser wordt.

Probeer het eens en laat me weten wat het resultaat is van deze maskertjes tegen donkere kringen en wallen onder jouw ogen?

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?