skip to Main Content

Tips tegen zonnebrand

Auch!! Na al mijn tips van de afgelopen dagen… toch verbrand?!

Tip nummer 1: volgende keer goed mijn artikeltje lezen over veilig zonnen :-D.

Maar verbranden doe je (volgens mij) niet met opzet. Beter smeren kan nog een tip zijn om te voorkomen, maar wat doe je eraan als het toch zover is?

Een lichte huid kan namelijk al erg verbranden in amper een kwartiertje. Ook een donkere huid kan verbranden, maar minder snel (dat komt door de melanine die in de huid aanwezig is).

De pijn van zonnebrand is het ergst de eerste 12 tot 24 uur. Na een 3 tot 8 dagen zal je huid gaan vervellen… Dit kan je voorkomen door je goed te blijven insmeren met After Sun.

Kijk ook even uit of je geen zonnesteek hebt. De symptomen hiervan zijn hoofdpijn, misselijkheid, verwardheid en koorts. Soms kan ook bewusteloosheid optreden. Uitkijken dus! En raadpleeg even een dokter.

Als het niet zo erg is dat je naar de dokter moet, maar je ‘gewoon’ goed verbrand bent, dan kunnen onderstaande tips verzachting brengen:

– Neem een lauwe douche of ga in een lauw bad zitten.

– Gebruik zeker geen zeep of andere agressieve producten voor de huid.

– Na het douchen dep je best je huid droog. Zeker niet wrijven! En heel zeker niet met een ruwe handdoek.

– Smeer een goed vochtinbrengende crème aan op de verbrande plekken (After Sun met Aloë Vera bijvoorbeeld). Vasiline en andere vettige crèmes kan je best vermijden.

– Dek de verbrande plekken af met verkoelende kompressen (die je in melk of in water hebt gedoopt).

– Voorkom dat je verbrande plekken ook nog eens gaan infecteren, en dek ze af met droog verband.

– Tegen de pijn kan je aspirine of ibuprofen gebruiken. Als de pijn te lang blijft aanhouden, ga dan toch even langs bij de huisarts.

– Verbrand in je gezicht? Leg komkommer schijfjes een tijdje op je gezicht. Koelt lekker af!

– Zijn je benen verbrand? Best de eerste dagen dan niet scheren of ontharen.

Vitamine A en E, mineralen en aminozuren kunnen ervoor zorgen dat het genezingsproces wat sneller verloopt.


Banner 4 stoffen


– Ga als je verbrand bent zeker niet terug in de zon zitten. Geef je huid de kans om eerst te genezen.

– Leer je les voor de volgende keer: echt wel (genoeg) zonnecrème smeren, vòòr je de zon in gaat! ;-)

Heb je nog tips? Deel ze dan met ons!

Meer energie en minder zin in zoet?

Greens Power is een “Superfood blend” met chlorella, gerstegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, probiotica, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Dagelijks een glas ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam, vermindert zin in zoet, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s energie. Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x