Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Tips voor het gebruik van zelfbruiners

Gisteren kwam de zon er écht voor het eerst uit en meteen kwamen de rokjes/jurkjes weer uit de kast.

Maar… daar kwamen ook weer de witte benen tevoorschijn. Aangezien ik niet echt onder de zonnebank wil gaan voor een kleurtje, zie ik mijn uitweg in de zelfbruiners!

Ik geef je vandaag een paar tips die je helpen om de juiste zelfbruiner te kiezen én hoe je ze het best aanbrengt.

Eerst en vooral, kies een soort zelfbruiner die JIJ gemakkelijk vindt om aan te brengen, ben jij geen spray’tjes-mens, koop dan geen zelfbruinerspray, zeggen olietjes je niets… ga dan voor een lotion of een mousse.

Maar… denk niet, ik heb één zelfbruiner gebruikt, nu weet ik hoe ze allemaal werken, FOUT! Volg steeds de aanwijzingen op de verpakking, elke zelfbruiner heeft zijn eigen methode van aanbrengen.

Belangrijk = verdeel én smeer het product gelijkmatig uit.

Let op bij je ellebogen, knieën en enkels, hier is de huid wat harder en blijft de zelfbruiner gemakkelijk dikker achter, goed wrijven dus, je wilt écht niet met een donkerder versie van je ellebogen in dat elegante jurkje op het toneel verschijnen.

Intrekken! Laat alsjeblieft het prodcut voldoende intrekken vooraleer je je kleren aandoet (en zeker witte)! Best toch een kwartiertje wachttijd in ere houden.

Hydrateren (jup daar ben ik weer) is belangrijk zodat het resultaat langer zichtbaar blijft én een gehydrateerde huid ziet er vanzelf al mooier en bruiner uit.

Best bouw je de kleur ook geleidelijk aan op, het is beter om dagelijks een dun laagje aan te brengen, dan vlak voor dat feest waar je toch ‘bruin’ wilt ogen, een dikke laag op te smeren, dit geeft een heel onnatuurlijk resultaat.

Handig om te weten is dat als je je huid scrubt voor je zelfbruiner aanbrengt, de kleur veel langer blijft. Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen en krijg je een egale tint.

Begin ook niet meteen te smeren als je uit de douche of uit het bad komt. Laat je huid eerst helemaal opdrogen.

Genoeg tips te verwerken gekregen?

Dan leg ik je nu de soorten zelfbruiners uit.

Een mousse is licht en luchtig én makkelijk te verdelen. Deze droogt snel op en voelt helemaal niet plakkerig aan. Ideaal voor last minute kleurtjes – maar denk eraan, géén dikke laag.

Een bodylotion geeft een heel erg subtiel effect. Dit is ook mijn favoriet, aangezien ik toch een beetje angstig ben voor strepen… ik ken mijn kwaliteiten, of moet ik zeggen, het gebrek eraan ;-)

Een olie heeft het voordeel van niet te kleven. Deze kan je best gebruiken als je van jezelf een droge huid hebt. Het geeft ook een mooie satijnen glans.

En tot slot, wat ook niet onbelangrijk is, heb je ook enkele crèmes met zonnefactor, want dat vergeten veel vrouwen wel eens, een zelfbruiner is géén zonnecrème! En… dan kan je kleurtje wel eens rood uitslaan in plaats van mooi bruin.

Gebruik jij zelfbruiners? Of wacht je op het zonnetje om te ‘tannen’?

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy