Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Top 7 natuurlijke middeltjes tegen pijn

Pijn – waarschijnlijk het meest vervelende gevoel dat je kan ervaren.

Pijnstillers zijn er logischer wijs om de pijn te verminderen of liefst te doen verdwijnen. Er zijn verschillende soorten pijnstillers die je kan kopen bij de apotheek, maar ik probeer altijd eerst om het via een natuurlijk middeltje op te lossen.

Je zal versteld staan van hoeveel van deze middeltjes je al gewoon in huis hebt en waarvoor je dus nu geen (dure) medicatie meer voor moet kopen.

Heb je tandpijn?

Kruidnagel is een krachtige pijnstiller die wonderen doet tegen tandpijn! Plet de kruidnagel en doe het op de tand die pijn doet.

Een ander middeltje is om drie teentjes knoflook te pletten en mengen met een beetje zout. Pas het toe op de tand die pijn doet en laat het een paar minuten zitten.

Het speeksel dat je bij beide middeltjes produceert en het sap dat de knoflook en/of de kruidnagel afgeeft, zal je verlossen van tandpijn.

Heb je vaak last van buikkrampen?

Eet twee tot drie pepermuntjes, kauw deze en slik in grove stukken door. De kans is heel groot dat de krampen verdwijnen. Bij buikkrampen werkt het ook heel erg goed om een glas lauwwarm water te drinken. Binnen 10 minuten begint de stoelgang en is de pijn voorbij.

Een beker warme (of zelfs) hete melk mét een pepermuntje of anijsblokjes erin is ook een topper!

Heb je rugpijn?

Druiven helpen bij de behandeling van rugpijn (die tegenwoordig zo vaak voorkomt door veel gebruik te maken van de laptop, ipad, en zelfs de televisie met een slechte houding).

De ontstekingsremmende eigenschappen van druiven verbeteren de bloedsomloop in het lumbale gebied, waardoor de pijn snel zal verdwijnen.

De oplossing voor mij dus: bij mijn laptop vanaf nu een kommetje druiven ;-)

Heb je keelpijn?

Natuurlijk kent zowat iedereen de citroenthee met honing al om keelpijn aan te pakken.

Herlees zeker dit artikel:

‘De voordelen van honing, propolis, bijenpollen en koninginnebrij’.

Een minder bekend maar zeker even efficiënt middeltje  is thee met tijm.

Laat 1 à 2 koffielepels gedroogde tijm inwerken in heet water. Drink 4 van deze wonderdrankjes per dag.

Kamp je regelmatig met ontstekingen?

Olijfolie is één van de geneesmiddelen die de natuur ons geeft voor veel verschillende pijnen en aandoeningen en het is ook nog eens heerlijk, gebruik dus zeker wat vaker olijfolie om je gerechten te bereiden.

Eerst en vooral is het belangrijk dat je Extra Vergine olie koopt, die gezonder is dan de soorten die ze in winkels verkopen. Deze olie bevat een natuurlijke substantie, die hetzelfde werkt als ibuprofen en andere niet-steroïde ontstekingsremmende middelen.

Een urineweginfectie uit de weg ruimen?

Dat doe je met bosbessen!

Dit zijn nl. geweldige ontstekingsremmers, omdat ze veel antioxidanten bevatten, die vrije radicalen bestrijden die verantwoordelijk zijn voor de ontsteking van spijsverteringsslijm. Dit veroorzaakt zweren, urineweginfecties en ook een slechte stoelgang.

Volgens studies helpt een beker bosbessen per dag tegen bijna 60% van de urineweginfecties. Ze zijn ook geweldig voor het schoonmaken van je bloed én het verminderen van suiker bij diabetici.

Super, toch?

Kamp je vaak met menstruatiepijnen?

Haver(mout) heeft een hoop eigenschappen. Het is een geweldige ontstekingsremmer voor vrouwen, omdat het ontsteking vermindert in de bekkenregio tijdens de menstruatie.

Het is ook een perfect voedingsmiddel om de hoeveelheid zink in je lichaam te verhogen, wat veel verlichting kan brengen voor mensen die lijden aan endometriose (gynaecologische aandoening).

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy