shop

account

zoeken

Verfris je huid dagelijks met deze zelfgemaakte toners

Voor veel vrouwen is het niet altijd even duidelijk wat de toegevoegde waarde van een gezichtstoner is…

Het gebruik van een toner (of tonic) maakt deel uit van het reinigingsritueel van je huid. Je gebruikt een toner na het reinigen van je gezicht met een reinigingsgel of -mousse. Met een toner verwijder je vervolgens de achtergebleven resten van je gezichtsreiniger of de laatste restjes make-up en vuil.

Ze hebben samentrekkende en ontstekingsremmende eigenschappen die, wanneer ze eenmaal geabsorbeerd worden, de volgende voordelen kunnen bieden:

 • Reguleert de PH van de gezichtshuid na je gebruikelijke reinigingsroutine.
 • Verfrist de huid en regelt de glans.
 • Reguleert de productie van olie zonder je huid uit te drogen.
 • Bevat vitaminen, mineralen en antioxidanten die het risico op vroegtijdige veroudering verminderen.
 • Versterkt je weefsels en voorkomt verslapping van de huid.
 • Minimaliseert de poriën en vermindert het aantal mee-eters.
 • Bereidt de huid voor op de voordelen van andere producten (lotions, crèmes of maskers).

Wat een toner nog meer voor je huid kan betekenen, hangt vooral af van de ingrediënten van de toner.

Hyaluronzuur is er zo eentje, hét anti-aging ingrediënt. Het is een natuurlijk bestanddeel in de onderste lagen van de huid.

Bindt beter aan water dan eender welk andere ingrediënt, waardoor het niet enkel de huid hydrateert, maar ook de vochtbalans herstelt en de huidcellen in de hoornlaag fixeert. Hierdoor wordt het huidoppervlak gladder en steviger.

Je kan een toner ook gewoon zelf maken!

Huidtoners zijn gelukkig gemakkelijk zelf te maken en vereisen geen dure of schadelijke ingrediënten. Zoals vaak met eigen gemaakte middeltjes heb je veel ingrediënten gewoon thuis is de keukenkast staan :-)

Bij de volgende ingrediënten kan je huid veel baat hebben:

1. Kamille

Kamilliebloemen bevatten bestanddelen die zeer gezond zijn voor de huid. Ze worden aanbevolen voor onder andere de behandeling van allergieën, het reinigen van poriën en het verminderen van schade door de zon.

Wat heb je nodig?

 • 30 g kamillebloemen (2 eetlepels)
 • 125 ml water

Hoe maak je het?

Voeg de kamillebloemen toe aan een kopje kokend water en dek dit af. Laat het ongeveer een kwartiertje inwerken en giet het vervolgens af. Zet de infusie in de koelkast tot het erg koud wordt.

Hoe gebruik je het?

Bevochtig je gezicht met de toner door gebruik te maken van een wattenschijfje. Laat het absorberen in je huid en spoel het daarna af. Dit mag je twee à drie keer per week gebruiken.

2. Rozenextract

Er zijn veel cosmetische producten die rozenextracten bevatten. Ik ben hier absoluut fan van! Met dit recept maak je heel gemakkelijk een samentrekkende, hypo-allergene en antioxidant toner.

Wat heb je nodig?

 • 50 g fijngesneden rozenblaadjes (5 eetlepels)
 • 250 ml water

Hoe maak je het?

Voeg de rozenblaadjes toe aan het kopje water en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het mengsel ongeveer een kwartiertje trekken. Laat het mengsel vervolgens voldoende afkoelen tot kamertemperatuur en giet het dan af.

Hoe gebruik je het?

Breng de toner nadat het afgekoeld is aan op je gezicht en masseer het vervolgens in tot het goed is opgenomen. Laat het zitten zonder het af te spoelen en gebruik het elke avond nadat je je make up verwijderd hebt.

3. Komkommer

Komkommer is één van de beste voedingsmiddelen die je kunt opnemen in je huidverzorgingsroutine. Dit staat bij mij op een gedeelde eerste plaats met rozenwater.

Het is rijk aan water, antioxidanten, vitaminen en mineralen. Daarnaast is het één van de beste ingrediënten om je huid te verzorgen en te verzachten.

Wat heb je nodig?

 • ½ komkommer
 • 125 ml water

Hoe maak je het?

Snijd een halve komkommer in stukken en verwijder daarna de zaadjes, doe de pitloze komkommer met een half kopje water in een blender en meng het vervolgens. Laat even afkoelen in de ijskast.

Hoe gebruik je het?

Eerst en vooral, gebruik een toner enkel op een goed gereinigde huid!

Bevochtig een wattenschijfje (mag goed doorweekt zijn) met de toner en masseer het daarna zachtjes in op de huid van je gezicht. Laat je huid het absorberen en spoel het niet af.

Deze toner mag je 2 keer per dag gebruiken… of doe zoals mij: zo vaak als je wil, het geeft een zalig gevoel op je huid!

Als je huid even niet zo fijn aanvoelt, bereid dan snel een van deze zelfgemaakte toners en zie meteen het positieve effect dat ze hebben op je huid.

Tot slot vind ik het belangrijk dat je weet dat natuurlijke crèmes, lotions en maskers ALTIJD goed zijn en helpen voor een gezonde uitstraling en een mooie, verzorgde huid.

Ze bevorderen de soepelheid en gezondheid van je huid, MAAR… je moet ook weten dat het belangrijk is bij het smeren van deze crèmes en toners, het eigenlijk niet veel zin heeft als je niet eerst je huid van binnenuit voedt.

Dat kan in eerste instantie door gezondere gewoontes aan te nemen om het uiterlijk van je huid te verbeteren en te voorkomen dat je huid er droog en ‘onelastisch’ uit ziet.

Ten tweede is het belangrijk dat je lichaam over voldoende aminozuren beschikt, want enkel dan kan het oude huidcellen vervangen door nieuwe, frisse cellen.

En omdat ons lichaam vanaf ons 35ste steeds minder aminozuren uit voeding opneemt (gezonde gewoontes), we door diëten ons lichaam tekort hebben gedaan of gewoon door het feit dat er steeds minder voedingsstoffen in onze voeding zit, is het belangrijk om de natuurlijke voorraad aminozuren in ons lichaam weer aan te vullen met een kwalitatief aminozurencomplex.

Er zijn 4 aminozuren die belangrijk zijn voor een mooie, egale huid: threonine, serine, proline en glycine.

Meer weten over het effect van deze aminozuren op je huid? Klik dan hier verder!

Groetjes,

Amy x

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag