Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Verminder de kans op een depressie met… tomaten

Wie graag tomaten lust, heeft geluk… letterlijk dan!

Uit een recent onderzoek blijkt namelijk dat deze rode groenten ons gelukkiger maken. Ook zouden ‘tomateneters’ minder gevoelig zijn voor depressies.

Tijdens de studie werd de gemoedstoestand van enkele proefpersonen getest na het eten van tomaten.

Daaruit blijkt dat de deelnemers die twee tot zes keer per week tomaten aten, 46 procent minder kans op een depressie hadden. De proefpersonen die elke dag een tomaat aan hun maaltijd toevoegden, zagen de kans op een depressie zelfs dalen met maar liefst 52 procent.

Volgens de wetenschappers heeft dit vooral te maken met de stof lycopeen, die in hoge concentratie in tomaten terug te vinden is. Dit antioxidant zou naast een natuurlijk antidepressivum, ook werken als preventiemiddel tegen prostaatkanker en hartaanvallen.

Ook in rode vruchten zit lycopeen. Maar in watermeloenen zou het nog meer aanwezig zijn.

De boodschap is daarom dan ook lekker veel watermeloen eten, heerlijke tomaatjes en rode vruchten.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy