Verminder de kans op een depressie met… tomaten

Wie graag tomaten lust, heeft geluk… letterlijk dan!

Uit een recent onderzoek blijkt namelijk dat deze rode groenten ons gelukkiger maken. Ook zouden ‘tomateneters’ minder gevoelig zijn voor depressies.

Tijdens de studie werd de gemoedstoestand van enkele proefpersonen getest na het eten van tomaten.

Daaruit blijkt dat de deelnemers die twee tot zes keer per week tomaten aten, 46 procent minder kans op een depressie hadden. De proefpersonen die elke dag een tomaat aan hun maaltijd toevoegden, zagen de kans op een depressie zelfs dalen met maar liefst 52 procent.

Volgens de wetenschappers heeft dit vooral te maken met de stof lycopeen, die in hoge concentratie in tomaten terug te vinden is. Dit antioxidant zou naast een natuurlijk antidepressivum, ook werken als preventiemiddel tegen prostaatkanker en hartaanvallen.

Ook in rode vruchten zit lycopeen. Maar in watermeloenen zou het nog meer aanwezig zijn.

De boodschap is daarom dan ook lekker veel watermeloen eten, heerlijke tomaatjes en rode vruchten.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?