Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Verrassend: 5 voordelen van essentiële olie… in je navel te doen!

De laatste maanden heb ik me énorm verdiept in het gebruik van essentiële oliën, niet alleen voor gebruik in je beauty ritueel maar ook op gezondheidsvlak.

Op je huid kan je de oliën overal toepassen, maar wist je dat je navel eigenlijk de beste plek is om ermee te starten?

Ik ook niet ;-) Tot ik gisteren een nuttig artikel las op curejoy.com.

1. Hydrateert je huid

Essentiële oliën zijn geweldig om je huid op natuurlijk wijze te hydrateren. Ze werken heel erg goed op gebieden die vaak vergeten worden, zoals je navel!

Gebruik hiervoor best kokos- of olijfolie. Ze hebben een verzachtend effect dankzij het hoge gehalte aan vetzuren. Laat 2 à 3 druppeltjes in je navel vallen en wrijf het goed in.

2. Verwijdert vuil

Als ik eerlijk toegeef ‘was’ ik mijn navel niet vaak. Natuurlijk was ik mezelf wel, mijn hele lichaam alsook mijn buik, maar écht specifiek mijn navel… ai, neen!

Het is natuurlijk heel erg gemakkelijk om te vergeten, maar eigenlijk zou je hier wel wat vaker aan moeten denken.

Gebruik hiervoor een wattenstaafje en een lichte olie zoals jojoba-olie. Deze olie zorgt ervoor dat het vuil makkelijker loskomt en goed te verwijderen is…

Natuurlijk heb ik dit gisteren meteen uitgeprobeerd en stond (met schaamrood op de wangen) even te kijken, ik vind mezelf heel hygiënisch, maar ik had meteen het gevoel dat ik bij mijn allereerste beauty-workshop had.

Ken je dat gevoel?

Je huid goed gereinigd zonder make-up ga je met je vriendinnen aan tafel zitten, dan mag je met wattenschijfjes en product je gelaat reinigen. En dan stiekem je ‘vuile’ watje snel in het prullenbakje op tafel gooien zodat niemand het ziet. En dan de dame van de workshop die zegt dat het perfect normaal is, dat je huid door externe factoren ook ‘vuil’ wordt, ook al heb je gene make-up op…

Dat gevoel dus ;-)3. Geneest infecties

Net omdat we onze navel ‘minder’ wassen is het de perfecte broedplaats voor bacteriën en schimmels. Een infectie kan hier heel gemakkelijk ontwikkelen. Zeker als je na je bad/douche je navel niet goed droogt.

Met de juiste oliën kan je infecties wel bestrijden.

Tea Tree olie is hier de beste keuze omdat er krachtige anti-bacteriële en schimmelwerende bestanddelen in zitten.

Mosterdolie is hier ook een optie omdat deze ook een grote lading anti-bacteriële eigenschappen heeft.

Hoe gebruiken?

Voeg 3 druppels toe aan één theelepel kokosolie. Wrijf dit goed in je navel, doe dit 2x per dag, tot de infectie geneest.

4. Verlicht buikpijn

Het gebruik van oliën in je navel kan buikpijn verlichten. Het helpt de symptomen van indigestie, diarree en voedselvergiftiging verminderen.

Pepermunt olie of gemberolie zijn hier de beste opties. Vergeet hier ook niet om het toe te voegen aan een ‘carrier oil’ zoals kokos- of jojoba olie.

5. Verlicht menstruatiepijnen

Ook hier kan je pepermunt of gemberolie gebruiken samen met een carrier oil. Ze verlichten op een natuurlijke wijze de menstruatieklachten.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy