Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Vervangt ‘pro-aging’ binnenkort de term ‘anti-aging’?

Er is een nieuwe trend in het land: de oudere vrouw als (rol)model.

In de media – altijd een goede graadmeter voor de stand van zaken – duiken steeds meer oudere vrouwen op. Steeds meer modehuizen en cosmeticamerken kiezen voor oudere modellen als het gezicht van hun campagnes.

De 71-jarige Joni Mitchell is het gezicht van Saint Laurent, Givenchy contracteerde de 47-jarige Julia Roberts en de 69-jarige Helen Mirren werd het gezicht van L’Oréal.

Geef toe – die rimpelloze jonge vrouwen die reclame maken voor anti-rimpelcrèmes zijn écht niet geloofwaardig…

helen mirren loreal

Een leuke én goede ontwikkeling (vind ik zelf) al zijn we er nog lang niet.

Want alhoewel deze campagnes succesvol en baanbrekend zijn, blijven het uitzonderingen. De catwalks worden nog steeds gedomineerd door perfecte en jonge vrouwen.

Het wachten is op het moment dat luxe merken hun oudere klanten echt serieus gaan nemen.

Want zeg nu eerlijk – had jij als jong meisje of jonge vrouw zin én geld om duurdere (en betere) merken te kopen?

Het zijn de 40, 50 en 60+ dames die wél het geld hebben voor dit soort luxe en degelijke huidverzorging.

Het huis is grotendeels afbetaald, de kinderen zijn de deur uit en ze hebben een mooie carrière uitgebouwd. Ze verdienen meer en hebben meer geld over voor de prettige zaken in het leven.

Toch probeerden mode- en cosmeticahuizen al jaren lang hun waar aan de vrouw te brengen met behulp van piepjonge, onwaarschijnlijk dunne, mooie, perfecte meisjes.

Ook bij Mooi Verouderen merk ik dat de volwassen vrouwen behoorlijk shopt – en dat vaker bij de luxe merken.

roberts julia

Wat staat er dan te veranderen rond ‘pro-aging’ en ‘anti-aging’?

Er is een nieuwe trend – net nu er met fillers, botox, crèmes en plastische chirurgie steeds meer mogelijkheden zijn om bij wijze van spreken ‘eeuwig jong’ door het leven te gaan. Vrouwen willen tegenwoordig pronken met hun échte leeftijd, … maar dat wel op een gezonde manier!

Vrouwen van 40, 50, 60+ willen niet meer eeuwig jong zijn, maar willen er vooral gezond uitzien. De vraag naar anti-aging producten stijgt nog steeds, maar de wensen van vrouwen op dat gebied veranderen.

Ze willen hun rimpels niet langer camoufleren of verbergen, ze beseffen dat ze ouder worden en dat rimpels nu eenmaal daarbij horen. Ze willen producten die hun huid van vocht voorzien, hun huid verzorgt en versterkt en hun teint accentueert.

Ze willen er goed en gezond uitzien, niet noodzakelijk jong.

En dat is ook het motto van mijn website ‘Mooi Verouderen’:

Niemand Ontsnapt Aan Het Ouder Worden. Maar de manier waarop dit gebeurt, heb je wél zelf in de hand.

mirren-loreal

En de vrouw van vandaag neemt ook dat heft in eigen handen, ze beslissen zelf hoe ze eruit willen zien.

Een van mijn favoriete merken in huidverzorging – Dove – was één van de eerste grote merken die in campagnes een heel arsenaal aan verschillende typen vrouwen liet zien, die allemaal op hun eigen manier imperfect én mooi zijn.

wrinkled grey

Het is een toffe trend, zowel voor de consument als de producent.

Vrouwen voelen zich niet meer verplicht om aan een onhaalbaar ideaal te voldoen, maar blijven producten kopen om hun ‘eigen en unieke schoonheid’ optimaal te accentueren.

En het past bij deze tijd, waarin we allemaal op onze eigen manier uniek willen zijn.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy