skip to Main Content

Vijlen en polijsten van je nagels

Je weet het waarschijnlijk al maar ik wil het voor alle zekerheid toch nog even vermelden: het is beter om jouw nagels te vijlen dan te knippen. Zo groeien ze mooier en steviger.

Een kartonnen vijl is overigens de beste vijl die je kan gebruiken. Een glasvijl kan ook nog, maar het kan wel een “akelig” geluidje maken…

Als je nog een ijzeren vijl gebruikt, heb ik één goede raad voor je: gooi deze meteen in de vuilnisbak.

Ik zal je even uitleggen waarom…

Het is met het blote oog niet zichtbaar maar een nagel is opgebouwd uit verschillende miniscule ‘laagjes’ over elkaar. Een ijzeren vijl richt teveel schade aan deze laagjes aan.

Dit is ook de reden waarom je steeds in dezelfde richting moet vijlen, en niet al ‘zigzaggend’ of ‘zagend’ zoals veel vrouwen wel eens doen.

Wil je een heel stuk van je nagels afvijlen, dan mag het in het begin wel al ‘zagend’. De verschillende laagjes worden dan wel beschadigd maar dat maakt niet veel uit. Zolang je op het einde maar in één richting vijlt om de laagjes weer te “sealen”.

Vijl van de rand van de nagel naar het midden toe. Kijk ook dat je de randjes van je nagel niet te kort vijlt, zodat je nagel niet de kans krijgt om in te groeien.

Wil je ze niet lakken, dan kan je je nagels wel mooi polijsten. Ze zullen hierdoor een mooie glans krijgen ;-)

Ik heb een interessant filmpje gevonden over het vijlen en bufferen (polijsten) van onze nagels:

Meer energie en minder zin in zoet?

Greens Power is een “Superfood blend” met chlorella, gerstegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, probiotica, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Dagelijks een glas ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam, vermindert zin in zoet, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s energie. Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
close

Geef me 5 dagen... en ik leer je hoe je een zachte, egale huid krijgt

De meeste vrouwen beseffen niet dat onze huid grotendeels van binnenuit wordt opgebouwd, en minder door wat we er aan de buitenkant op smeren. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.