shop

account

zoeken

4 stappen in je huidverzorging die je reeds voor je 40e moet volgen

Ik krijg via mijn Facebookpagina vaak de opmerking bij artikels over huidverzorging of de verzorging van rimpels ‘Ach Amy, ik ben al zo oud, dat heeft helemaal geen zin meer’.

Toch wel – Het is nooit te laat om voor je huid te zorgen! Mijn antwoord, ie-de-re keer.

Maar hoe eerder je een routine opbouwt, hoe beter. ‘Voorkomen is beter dan genezen’, dat zeggen dermatologen ook.

Wat wil dat nu zeggen?

Enkele gewoonten (en goede ingrediënten) die je op je 30e reeds aanleert om te hanteren/gebruiken zorgen voor een strakkere, heldere en gezondere huid op je 40e…

Volgens mij (en ook talloze dermatologen) is het belangrijk om nog voor er rimpels, fijne of diepe lijntjes, ouderdomsvlekken, … zichtbaar zijn reeds te starten met een goede huidverzorging.

Reeds rond je 25e-30e zijn er microscopisch kleine veranderingen bezig in je lichaam, zoals vorming van vlekjes, de collageenproductie vermindert en de huid wordt slapper. Dat gaat zo traag vooruit dat je dat niet van de ene op de andere dag ziet, maar dat kan wel op je 35e-40e al tot uiting komen.

Begin je dan pas met een goede verzorging, is het vaak moeilijker om te behandelen/verminderen.

Ik weet dat het moeilijk is om één bepaalde routine/verzorging te vinden. Er wordt ook met zoveel advies naar je hoofd geslingerd dat de meest belangrijke dingen eruit filteren al een moeilijke klus is.

Over één advies kan ik heel duidelijk zijn: zoek naar een verzorgingsroutine de jij leuk vindt en die in jouw routine past, anders hou je het niet vol.

Kies ook voor producten van hoge kwaliteit, liefst op natuurlijke basis en zorg dat de juiste actieve ingrediënten in je crèmes en producten aanwezig zijn.

Volg nu alvast deze 4 stappen in je huidverzorging en probeer ze zo goed mogelijk te integreren:

1. Reinig zowel ‘s ochtends als ‘s avonds je gelaat.

Net als het poetsen van je tanden geen taak voor één keer per dag is, is je gelaat reinigen dat ook niet. Het klinkt misschien in het begin een beetje vreemd om je gelaat ook ‘s ochtends te reinigen – want je hebt dat toch netjes gedaan voor je ging slapen?

Klopt, maar huidverzorging overdag gaat om het beschermen van je huid, ‘s nachts gaat het over herstellen.

Om je verzorgende producten overdag zo goed mogelijk te laten (in)werken breng je ze best aan op een fris gereinigde huid. ‘s Avonds is het belangrijk om het ‘vuil’ van je huid te verwijderen, ook al breng je geen make-up aan. Anders verstop je jouw poriën en ga je een oneffen teint krijgen én sneller verouderen.

2. Scrub zeker 1 à 2 keer per week.

Met de jaren wordt je teint sowieso grauwer en gaan jouw poriën meer en meer zichtbaar worden. Door het ouder worden verlies je steeds minder goed dode huidcellen en hierdoor wordt je teint grauwer en je huid ruwer. Helaas zit in die dode huidcellen ook pigment opgestapeld waardoor pigment/ouderdomsvlekken makkelijker zichtbaar worden.

1 à 2 keer per week scrubben geeft je een gezonde glow én zorgt er ook nog eens voor dat de actieve ingrediënten in je verzorgingsproducten beter worden opgenomen.

3. Kies voor verzorgingsproducten met voldoende vitamine C & E.

Vitamine C komt veel voor in de buitenste laag van onze de huid, de epidermis. Het zorgt er voor dat cellen dicht bij elkaar blijven en speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen, het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in onze huid.

Daarnaast is vitamine C natuurlijk een krachtig anti-oxidant, dat schadelijke vrije radicalen bestrijdt. Vrije radicalen brengen schade toe aan onze huid en lichaam en moeten dus zo snel mogelijk onschadelijk worden gemaakt.

Vitamine E is ook een krachtig anti-oxidant en werkt ontstekingsremmend. Daarnaast helpt vitamine E om ultraviolet zonlicht te filteren. Dit licht is verantwoordelijk voor donkere plekken op de huid, overmatig rimpels en zelfs huidkanker.

Om deze redenen zitten vitamine C & E in heel veel anti-aging verzorgingsproducten.

4. Let op dat je verzorgingsproducten voldoende actieve stoffen bevatten.

Ik heb het zojuist al even aangehaald, met ouder worden zal je huid automatisch grauwer en droger worden.

Daarom moet je de vochtbarrière van je huid goed beschermen. In deze reeks zijn er enkele stoffen, lipiden genaamd, die dermatologen vaak aanbevelen om de natuurlijke vetlaag in je huid te herstellen en verzorgen. Hyaluronzuur, laurinezuur en caprinezuur zijn andere ingrediënten in deze categorie die heel goed werken.

Om al deze redenen (maar ook omdat ik binnenkort 40 word en het al aan mijn huid begon te merken) ben ik bijna twee jaar geleden op zoek gegaan naar een betere verzorging dan die ik gebruikte. Een dagcrème zonder schadelijke stoffen en volledig op basis van natuurlijke én actieve ingrediënten.

‘Moeilijk te vinden’ was hier een understatement. Daarom heb ik verder gezocht naar mensen die me konden helpen om een goed, verzorgende dagcrème te ontwikkelen die doet wat het beloofd met enkel en alleen top ingrediënten.

Het resultaat sinds april 2019 is mijn eigen Beautiful Day dagcrème <3.

De ingrediënten van deze crème – kokosolie, macadamia olie, avocado olie, vitamine E, zonnebloemextract, aloë vera gel, geranium olie en rozenolie – zijn buitengewoon voedend. Ze zitten bombol vitamine C & E, zorgen voor een diepe hydratatie van de huid en beschermen jouw gelaat tegen beschadiging door vrije radicalen én bevorderen ook nog eens de aanmaak van nieuwe en gezonde huidcellen.

Als je interesse hebt, klik dan hier om deze dagcrème in huis te halen (je leest er ook een aantal reacties van lezeressen die h’m al gebruiken).

Groetjes,

Amy x

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag