shop

account

zoeken

Voor eeuwig jong door ‘jong bloed’?

Vanmorgen las ik een érg interessant artikel over ‘eeuwig jong’ blijven door het toedienen van ‘jong’ bloed.

Klinkt best vreemd, maar er zijn drie grote Amerikaanse studies verricht die wijzen op een prachtige doorbraak bij het bestrijden van de effecten van veroudering door het toedienen van ‘jong bloed’ in een ‘ouder lichaam’.

De drie studies door onderzoekers van Stanford en de Harvard suggereren dat de leeftijd van het bloed dat door je hart stroomt ingrijpend kan veranderen hoe jong je je voelt.

Nu klinkt de uitdrukking van mijn 86-jarige grootmoeder ‘ik ben nog steeds jong van hart’ ineens wel heel erg realistisch.

Bottom line van het onderzoek was de volgende vraag: Is er een aangeboren, maar slapende capaciteit binnen de ouderen waardoor we hun ‘kwaaltjes’ kunnen omkeren? Enkel door ze de juiste signalen te geven?

Stamcellen zijn in dit onderzoek het belangrijkste ‘keyword’. Stamcellen in ons lichaam groeien, vernieuwen, verdelen, enz. Een toonaangevende hypothese in onze veroudering is dat deze stamcellen na verloop van tijd minder effectief worden.

Ik denk spontaan aan de volgende uitspraak die ieder van ons wel eens gedaan heeft: ‘Ik ben geen 20 meer!’

Ik ga je de hele wetenschappelijke uitleg besparen – daarvoor verwijs ik je graag door naar het originele artikel.

Wat ik je wel nog kan uitleggen is dat de wetenschappers aangetoond hebben dat de voordelen van deze ‘jong bloed infusies’ in het omkeren van de effecten van veroudering in drie verschillende lichaamssystemen werken.

1. In spieren, jong bloed blaast nieuw leven in onze kracht en uithoudingsvermogen.
2. In het hart, de omgekeerde leeftijd-geïnduceerde hypertrofie van het hart (uitbreiding van het hart).
3. In de hersenen, recente bevindingen wijzen nu op verjonging van effecten in de hersenen.

Deze opmerkelijke bevindingen houden potentieel in omtrent de studie van verschillende cognitieve en cardiale uitdagingen van onze veroudering. Echter moet er nog meer onderzoek verricht worden naar de effecten van ‘slapende stamcellen’ wakker te maken door het toedienen van jong bloed.

We kunnen (nog?) niet voor een bloed-verjongingskuur naar een specialist (want op dit moment is het enkel nog maar op muizen getest) maar wat je momenteel WEL al kan doen, is tekorten aan aminozuren aanvullen.

Wanneer je tekorten aan aminozuren hebt, wordt het verouderingsproces versneld  (jouw haar wordt sneller dun en valt uit, jouw nagels brokkelen af en er ontstaan veel minder rimpels dan “normaal)

Door tekorten aan te vullen, kan je het verouderingsproces dus vertragen. En dat is momenteel nog altijd de beste optie die er is ;-)

Lees hier meer over aminozuren en hun rol bij het anti-aging proces: https://www.mooiverouderen.com/aminozuren/

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag