Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Voordelen van seizoensgroenten

Toen ik zaterdag terug thuis kwam van mijn wekelijkse boodschappen keek mijn man wat raar op:

‘Allé Amy, wat heb je nu tomaten bij? Die tijd is toch al lang gedaan?’
‘Meen je dat nu, druiven moet je eind oktober écht niet meer mee brengen’

Dus ben ik wat gaan opzoeken over de seizoenskalender van groenten en fruit. Ik weet wel dat sommige groenten en fruit typisch voor zomer en winter zijn, maar ik geef eerlijk toe dat er wel dingen zijn waarover ik twijfel – waaronder tomaten dus ;-)

Rekening houden met de seizoenskalender voor groenten en fruit heeft heel wat voordelen voor jezelf, de economie en het milieu.

Als je enkel groenten en fruit koopt die volgens de seizoenskalender in die maand op zijn best zijn, kan je heel wat geld uitsparen. Ze zijn namelijk heel wat goedkoper dan variëteiten uit serres of uit het buitenland.

Lokaal geteelde producten zijn ook beterkoop dan geïmporteerde producten, ze hoeven immers niet ver getransporteerd te worden.

Natuurlijk wil je dat de groenten en fruit op je bord zo vers mogelijk zijn. Groenten en fruit dat in België is geteeld kan je in de meeste gevallen al amper 24 uur na de pluk in de winkels/markten kopen. Groenten en fruit uit andere landen moeten echter een lange weg afleggen.

Dit is helemaal niet goed voor de smaak én de voedingswaarde: vanaf het moment van de oogst gaan er geleidelijk aan vitaminen verloren. Bananen die een boottocht van enkele weken achter de rug hebben, zijn helaas niet zo ‘goed’ als je zou denken.

Schermafdruk 2014-10-24 14.38.37

En… als je je houdt aan de de seizoenskalender is dat ook nog eens goed voor je eigen gezondheid. Zo gebruik je elke maand andere groenten- en fruitsoorten én eet je dus gevarieerder.

Bovendien weet de natuur wat goed voor je is. In typische wintergroenten zoals kolen zit bijvoorbeeld vitamine D, een stof waaraan vele mensen in de winter een tekort hebben.

Ik vond op de site van Documentatie Leefmilieu een handige seizoenskalender waar je in een simpel overzicht kan vinden welk fruit en welke groenten je in elk seizoen kan vinden en welke groenten je kan ‘bewaren’ in elke periode.

Klik hier om de seizoenskalender fruit-groenten te downloaden.

Hierin las ik bijvoorbeeld dat ik mijn tomaatjes en druiven nog net op het randje kon meebrengen deze week ;-)

Hou jij voldoende rekening met seizoensgroenten en -fruit?

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy